НАЧАЛО Алткойни Биткойн

55% от целия BTC е паркиран в портфейли на китове

ДЕК. 13, 2018 13:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 55% от целия BTC е паркиран в портфейли на китове

Има огромна сума BTC, заключена в портфейлите на дългосрочните инвеститори, които по всяка вероятност нямат намерение да продават скоро.


Много от BTC монетите, натрупани и съхранявани от най-ранните дни на криптовалутата, все още не са се движили.


Биткойн HODL - най-консистентната стратегия?


Криптовалутите привличат разнообразен микс от същества. Независимо от биковете и мечките, изглежда, че има много катерици, всяка от които притежава жълъди, натрупани в крипто гората, чиито семена все още се коренят.

До 25% от целия BTC седи в портфейли, създадени преди пика на цените през 2017 г. които все още не са сключили никакви изходящи транзакции. Според Diar, една четвърт от целия Биткойн е в дългосрочни инвестиции, докато загубената и неликвидна категория (която включва несортираните монети) съставлява 30% от общото количество.

Според последните изчисления на Diar, по-голямата част от циркулиращият Биткойн (55%) седи в портфейли, надвишаващи 1.3 млн. долара по текущи цени. Всъщност, над 87% от BTC са поставен в портфейли, които държат повече от 10 BTC ($ 60K +). Това, което е забележително, е, че тези монети седят в само 0,7% от всички адреси. По същия начин портфейлите с над 100 монети ($ 640K +), които представляват 62% от целия BTC в обращение, принадлежат на под 0,1% от всички адреси.

Освен транш от монети, които се смята, че принадлежи на Сатоши Накамото, остатъкът изглежда е собственост на разумни инвеститори, които отдавна държат. В допълнение, 3,8% от общото количество BTC е в пет портфейла, за които се знае, че се управляват от големи борси. Блокчейн аналитичната фирма Chainalysis също така посочи в доклад през април, че около една трета от текущото предлагане на Биткойн се концентрира в ръцете на 1,600 души.

По време на таз годишният спад, хеш-рейта на мрежата се е покачил. Растящият хеш-рейт може да се разглежда като знак за укрепване на инфраструктурата, като по този начин се засилва привлекателността на валутата, не на последно място за дългосрочните инвеститори, които могат да се утешат от факта, че мрежата е по-безопасна от всякога.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света