НАЧАЛО Други

44% от руснаците са чували за криптовалути

АВГ. 9, 2018 12:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 44% от руснаците са чували за криптовалути

Почти половината от руснаците са чували за криптовалутите, а 13% твърдят, че имат добро разбиране за тях, сочи изследване, проведено от холдинга Romir, на 7-ми август.

 


Romir, представител на международната асоциация Gallup в Русия, попита 1500 жители на Русия за знанията им за крипто, както и техните планове за взаимодействие с индустрията.

От тези респонденти 44% са чували за крипто, 13% са казали, че имат добро разбиране, а 56% не знаят какво означава думата.

Изследването отбелязва също така, че 31% от анкетираните са отговорили, че могат да "си представят криптовалутите, но нямат точно ясна представа за тях".

Русия е в средата на формализирането на своя регулаторен подход към различни аспекти на крипто феномена, включително данъчното облагане, добива и обмена на цифрови активи.

След години на смесени сигнали от депутати относно законосъобразността на Биткойн (BTC), първото четене на пакета законопроекти за криптовалути и блокчейн е било успешно по-рано тази година. Руското правителство все още официално одобрява статута като закон.

Президентът на Romir Андрей Мильохин отбеляза, че резултатите от проучването "убедително доказват, че криптовалутите все още не са формирали смислен финансов инструмент".

"Освен това, руското общество, което преди това е било "опарвано" от различни схеми за бързо забогатяване, демонстрира здрав скептицизъм в този случай".

Другите констатации в изследването включват връзка между доходите и знанията на крипто сферата: хората с по-ниски доходи са склонни да знаят повече за криптовалутите.

В края на януари още едно свързано с крипто проучване, проведено от руският център за изследване на общественото мнение (VCIOM) установи, че повече от 56% от руснаците са чували за Биткойн, отбелязвайки, че 74% от населението на руската столица, Московското, знае за криптовалутите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света