НАЧАЛО Други

44% от руснаците са чували за криптовалути

АВГ. 9, 2018 12:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 44% от руснаците са чували за криптовалути

Почти половината от руснаците са чували за криптовалутите, а 13% твърдят, че имат добро разбиране за тях, сочи изследване, проведено от холдинга Romir, на 7-ми август.


Romir, представител на международната асоциация Gallup в Русия, попита 1500 жители на Русия за знанията им за крипто, както и техните планове за взаимодействие с индустрията.

От тези респонденти 44% са чували за крипто, 13% са казали, че имат добро разбиране, а 56% не знаят какво означава думата.

Изследването отбелязва също така, че 31% от анкетираните са отговорили, че могат да "си представят криптовалутите, но нямат точно ясна представа за тях".

Русия е в средата на формализирането на своя регулаторен подход към различни аспекти на крипто феномена, включително данъчното облагане, добива и обмена на цифрови активи.

След години на смесени сигнали от депутати относно законосъобразността на Биткойн (BTC), първото четене на пакета законопроекти за криптовалути и блокчейн е било успешно по-рано тази година. Руското правителство все още официално одобрява статута като закон.

Президентът на Romir Андрей Мильохин отбеляза, че резултатите от проучването "убедително доказват, че криптовалутите все още не са формирали смислен финансов инструмент".

"Освен това, руското общество, което преди това е било "опарвано" от различни схеми за бързо забогатяване, демонстрира здрав скептицизъм в този случай".

Другите констатации в изследването включват връзка между доходите и знанията на крипто сферата: хората с по-ниски доходи са склонни да знаят повече за криптовалутите.

В края на януари още едно свързано с крипто проучване, проведено от руският център за изследване на общественото мнение (VCIOM) установи, че повече от 56% от руснаците са чували за Биткойн, отбелязвайки, че 74% от населението на руската столица, Московското, знае за криптовалутите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света