НАЧАЛО Други

44% от руснаците са чували за криптовалути

АВГ. 9, 2018 12:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 44% от руснаците са чували за криптовалути

Почти половината от руснаците са чували за криптовалутите, а 13% твърдят, че имат добро разбиране за тях, сочи изследване, проведено от холдинга Romir, на 7-ми август.

 


Romir, представител на международната асоциация Gallup в Русия, попита 1500 жители на Русия за знанията им за крипто, както и техните планове за взаимодействие с индустрията.

От тези респонденти 44% са чували за крипто, 13% са казали, че имат добро разбиране, а 56% не знаят какво означава думата.

Изследването отбелязва също така, че 31% от анкетираните са отговорили, че могат да "си представят криптовалутите, но нямат точно ясна представа за тях".

Русия е в средата на формализирането на своя регулаторен подход към различни аспекти на крипто феномена, включително данъчното облагане, добива и обмена на цифрови активи.

След години на смесени сигнали от депутати относно законосъобразността на Биткойн (BTC), първото четене на пакета законопроекти за криптовалути и блокчейн е било успешно по-рано тази година. Руското правителство все още официално одобрява статута като закон.

Президентът на Romir Андрей Мильохин отбеляза, че резултатите от проучването "убедително доказват, че криптовалутите все още не са формирали смислен финансов инструмент".

"Освен това, руското общество, което преди това е било "опарвано" от различни схеми за бързо забогатяване, демонстрира здрав скептицизъм в този случай".

Другите констатации в изследването включват връзка между доходите и знанията на крипто сферата: хората с по-ниски доходи са склонни да знаят повече за криптовалутите.

В края на януари още едно свързано с крипто проучване, проведено от руският център за изследване на общественото мнение (VCIOM) установи, че повече от 56% от руснаците са чували за Биткойн, отбелязвайки, че 74% от населението на руската столица, Московското, знае за криптовалутите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света