НАЧАЛО Други

36% от малките и средни предприятия приемат плащания в криптовалути

ЯНУ. 17, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 36% от малките и средни предприятия приемат плащания в криптовалути

Около една трета от американските малки и средни предприятия (МСП) приемат криптовалути като разплащателно средство за своите стоки и услуги, според проучване, поръчано от американския застраховател Hartford Steam Boiler (HSB), дъщерно дружество на германския Munich Re.

По-новите компании са по-позитивно настроени що се отнася до крипто


Проучването на HSB установи, че по-новите компании са два пъти по-склонни да приемат плащания с криптовалута и да търгуват с дигитални кредити. По-конкретно, 47% от предприятията, приемащи криптовалути, са на около пет години или по-малко, в сравнение с 21% от компаниите, които са по-стари от две десетилетия.

Като цяло, проучването, проведено от Zogby Analytics, показа, че 36% от МСП са с позитивна нагласа спрямо криптовалутите, а 59% от тези компании преди това са закупили крипто актив за собствена употреба.

Вицепрезидентът на HSB, Тимъти Зейлман, твърди, че предприятията се радват на предимствата, които идват с криптовалутите, включително по-бързи плащания и по-ниски такси. Има обаче няколко рискове, които трябва да се вземат предвид, особено по отношение на кибер измамите и компютърните атаки. HSB са се актуализирали в това отношение, тъй като предоставят кибер застраховка и услуги. Изпълнителната власт отбеляза:

Киберпрестъпниците следват парите и измамите могат да бъдат сериозен проблем. Редица крипто борси станаха жертви на хакове и злоупотреби, а милиони долари бяха изгубени. По-малките фирми, особено тези, които тепърва започват, не могат да си позволят да бъдат измамени.

Според Зейлман, киберпрестъпниците използват различни схеми, за да разбият малкия бизнес, включително компютърни атаки, злонамерени програми и фишинг техники.

Като се има предвид, че борсите за криптовалути работят паралелно с банковата система, без да се намесват в нея, те са склонни към минимално регулиране. По този начин, в случай на измами, МСП трябва да действат самостоятелно.

Зейлман препоръчва:

Собствениците на малкия бизнес трябва да научат всичко възможно за технологията, преди да приемат криптовалути. И се уверете, че имат сериозна сигурност на данните и застраховка, за да се предпазят от кибер измами и финансови загуби.


Относно изследването


Проучването е поръчано от HSB и проведено от Zogby Analytics през октомври миналата година. В него са участвали 509 МСП в САЩ.

75% от анкетираните предприятия имат годишни приходи под $5 милиона и по-малко от 100 работници. Крайната извадка включваше 41% от предприятията с по-малко от 25 служители. Zogby претендира за ниво на доверие от 95% и място за грешка плюс/минус 4.4%.

Интересното е, че проучване, проведено от аналитичната фирма Harris Insights и крипто стартъпа Gem, установи, че половината от американските граждани са склонни да купуват Биткойн, демонстрирайки колко сa популярни криптовалутите в страната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Новата дебитна карта на Visa позволява депозити и тегления на криптовалути

От една страна говорим за законови ограничения в рамките на определени юрисдикции и конкретните политики на банките, а пък от друга става въпрос за тромавите процедури по обмена на средствата. Всеки е...
ФЕВ. 27, 2020 17:00 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

За 10 години са се прехвърлили $4,6 трилиона в криптовалути

Изследването беше проведено от Blocknative, използвайки данни от Coin Metrics като се разкрива, че през последните 10 години, обобщавайки общия брой транзакции в 24 публични блокчейна, общият брой тра...
ФЕВ. 27, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съхраняват кода на Биткойн в арктическо хранилище за следващите 1000 години

За да се гарантира запазването на проекти с отворен код за бъдещите поколения, Арктическият Световен Архив е предназначен да устои на климатичните промени, природните бедствия и външния достъп. Намира...
ФЕВ. 27, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Браузърът Brave ще се окаже много по-добър от всички останали

Председателят на компютърните системи на Trinity College в Дъблин, Др. Дъглас Лейт, е автор на проучване, сравняващо Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge и Yandex по отношение на това колко лични д...
ФЕВ. 27, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света