НАЧАЛО Биткойн

Нов Рекорд - 300 Нови Битoмата за Месеца

ЮНИ. 11, 2019 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Нов Рекорд - 300 Нови Битoмата за Месеца

Биткойн банкоматите достигнаха най-високото месечно увеличение през май 2019 г. с нетен ръст от 228 в целия свят.


306 BTC банкомата са инсталирани само този месец.

Данните от Coinatmradar показват, че увеличаването на инсталациите на битомати по целия свят през май 2019 г. достигна едногодишен връх. Сравняването на броя на инсталираните и отстранените машини през месеца показва нетен положителен ръст от 228.

Операторите са инсталирали 306 Биткойн банкомата през месеца, увеличавайки броя на тези машини от 4,690 до 4,898. Рекордът, записан от Coinatmradar, все още е 256 за месец и е отчетен през април 2018 г.

Bitcoin ATM Growth in May 2019 Reached 1-Year High

Това значително увеличение на на крипто банкомати през май 2019 г. съвпада с най-добрия месец за пазара в рамките на годината. Биткойн е на зелено с повече от $ 3,500 от май, увеличавайки се с близо 60%.

През май, BTC отчита ръст от 120% за последните дванадесет месеца. Най-високо класираната криптовалута оттогава е спаднала с около 10%, след като достигна най-високата си стойност за 2019 г. от 9,100 долара.

Според Coinatmradar, повече битомати предлагат подкрепа за други криптовалути през май 2019 г., отколкото през предходните месеци.

more supprt for altcoins on bitcoin ATMs

В месечния си обобщителен доклад, публикуван в четвъртък (6-ти юни 2019 г.), платформата разкри, че 69,6% от всички машини поддържат други токени освен BTC.

Етериум остава най-популярната поддържана криптовалута след Биткойн, като Litecoin и BCH са на второ и трето място, съответно (по отношение на поддръжката на алткойни). Повече от 150 машини добавиха подкрепа за ETH през май 2019 година.

В момента на писане има 4,935  битомата, разпределени в 77 страни по света.


Съединените щати все още имат най-голям брой такива машини и също така са видели най-голям брой инсталации през май 2019 г.

Великобритания и Унгария са второто и третото най-голямо увеличение на случай на инсталиране за BTC банкомати за месеца.

Бахрейн също получи първия си битомат, който се намира в Манама.

На фона на непрекъснатия растеж на броя крипто банкомати, изглежда, че се задават регулаторни проблеми, особено в Канада.

Страната е на второ място в света след САЩ, когато става въпрос за броя на тези специализирани машини. Сега градските власти във Ванкувър се опитват да забранят битоматите.

Представители на правоохранителните органи в града твърдят, че те се използват за пране на пари. Първият по рода си BTC банкомат в света беше инсталиран във Ванкувър през 2013 година.

Междувременно, Coinstar обяви миналия месец, че планира да предостави опция за закупуване на Биткойн на над 2,200 места в САЩ след успешен пробен период. Въпреки това, трябва да се отбележи, че те не се отчитат като специализирани "Биткойн банкомати" от CoinATMRadar.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Волатилността на цената на Bitcoin е по-ниска от тази на акциите на Amazon

Следващият път, когато вашите приятели или роднини критикуват решението ви да разпределите (надявам се разумен) процент от инвестициите си в биткойн, можете да им кажете, че сте избрали да сложите пар...
ОКТ. 26, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

7 причини защо Биткойн е "дигитален недвижим имот"

Самият Биткойн вече е „недвижим имот“ на блокчейн, като бързо се превръща в първата „дигитална собственост“ за един дигитализиращ се свят. Биткойн е "Най-интересната собственост" Забравете за недвижим...
АПР. 19, 2019 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мексико ще затегнат биткойн регулациите чрез разрешения от централната банка

The Bank of Mexico (Banxico), централната банка на Мексико, наскоро разкри, че биткойн борсите и други фирми, занимаващи се с крипто активи в страната, ще изискват разрешение от правителството. В съоб...
СЕП. 14, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Очакваме ли нов исторически скок в цената на Биткойн?

Въпреки проблемите на Tether-Bitfinex и FUD, причинен от тях, цената на Биткойн се повиши до над $5,500 в четвъртък. Крипто анализаторът Galaxy, който се нарича "машина за натрупване на криптовалути",...
МАЙ. 3, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света