НАЧАЛО Биткойн Алткойни

3 причини защо цената на Cardano (ADA) скочи с 85% в рамките на 10 дни

ЮЛИ. 8, 2020 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 3 причини защо цената на Cardano (ADA) скочи с 85% в рамките на 10 дни

Цената на Cardano (ADA) се увеличи от $0,074 на $0,137, с повече от 85% за по-малко от две седмици. Активът задмина Биткойн SV (BSV), за да се превърне в шестата по големина криптовалута по пазарна капитализация.Три фактора вероятно предизвикаха интензивното рали на ADA през последните седмици.

Потенциалните катализатори са новата актуализация Shelley, благоприятната пазарна структура и бързият растеж на пазара на децентрализирани финанси (DeFi).

Защо ъпгрейдът на Shelley е толкова важен за Cardano и в крайна сметка за цената на ADA


На 1-ви юли възел, оборудван с компоненти за актуализацията Shelley, беше разположен в главната мрежа. До 29-ти юли промените ще бъдат въведени в мрежата на Cardano чрез хард форк.

Новият ъпгрейд Shelley оказа значително влияние върху цената на ADA заради стейкинг системата. Cardano е мрежа, базирана на доказателство за залог, което означава, че няма миньори/копачи. Потребителите, които изпълняват възли, поддържат мрежата, като 'стейкват' ADA. В замяна, те се възползват от системата за възнаграждение на Cardano.

„Shelley ще види също въвеждането на [......] система за възнаграждение за стимулиране на фондовите пулове и приемане от общността. Като блокчейн, базиран на доказателство за залог, потребителите залагат своя ADA за участие в мрежата.“

В пътната карта се посочва също, че до края на ъпгрейда на Shelley се очаква Cardano да стане по-децентрализиран с над 1000 пула за стейкинг.

Нарастващото търсене на ADA вероятно произтича от инвеститорите, които намират системата за възнаграждение при новата актуализация на Cardano за задължителна.

Пробив над многогодишно ниво на съпротива


От август 2018 г. нивото на$ 0.107 действа като силно многогодишно ниво на съпротива за ADA. Всеки опит за възстановяване над него през септември 2018 г. и юни 2019 г. беше посрещнат с жестока разпродажба.

Последният път, когато ADA се доближи до тестването на нивото от $0.107 беше през първата седмица на март, точно преди Биткойн да падне до под $4000. В рамките на три седмици цената на ADA падна със 71% от последния си връх.Неотдавнашният скок на ценaтa на ADA бележи първия пробив на критичното нивото на съпротива от 2018 г. Благоприятната пазарна структура на ADA и липсата на ясни нива на съпротива над $0,17 вероятно привлече вниманието на търговците.

Ръстът на пазара на DeFi


Пазарът на DeFi на Етериум избухва, надминавайки $2 милиарда в обща стойност, заключени във всички протоколи. В скорошен туит основателят на Cardano, Чарлз Хоскинсън, намекна, че Cardano скоро може да се превърне в ключов играч в DeFi пространството.

Като блокчейна мрежа, базирана на доказателство за залог, Cardano е достатъчно структурно ефективна за работа с широкомащабни DeFi приложения.

Ако Cardano еволюира и се превърне в гръбнака на пространството на DeFi, това може да представи нова възможност за растеж на блокчейн мрежата в средносрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Таксите за транзакции в Етериум мрежата са скочили с 3500% от началото на годината

Това оскъпява изпращането и получаването на транзакции и използването на децентрализирани приложения, и децентрализирани финансови (DeFi) протоколи.Според BitInfoCharts в началото на годината средната...
АВГ. 13, 2020 20:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink задмина Биткойн Кеш по пазарна капитализация

Според данни на CryptoCompare, към 03:10 (българско време) на 13 август, LINK достигна най-високото ниво в рамките на деня от $16.97.Малко след това Камерън Уинкълвос, който е съосновател и президент ...
АВГ. 13, 2020 15:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нова криптовалута се изстреля с 1,880% още на първия си ден

Serum (SRM), нова криптовалута, която ще играе ролята си като ютилити токен и токен за управление  на децентрализираната борса за деривати Serum (която предстои да бъде пусната), скочи от $0,10 д...
АВГ. 12, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо XRP няма смарт договори

По време на скорошен епизод на BlockStars, домакинстван от текущия главен изпълнителен директор на Ripple, Дейвид Шварц, главния изпълнителен директор на Coli и създателя на BitcoinJS, Стефан Томас, о...
АВГ. 12, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света