НАЧАЛО Други

Проучване на ирландски университети призовава правителствoто да насърчава блокчейн

12.05.2018 14:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване на ирландски университети призовава правителствoто да насърчава блокчейн

Проучването предлага няколко начина за повишаване на осведомеността и осиновяването на блокчейн.

Авторите на проучване в националния университет на Ирландия “Голуей” призоваха правителството да популяризира технологията в страната, съобщи The Irish Times.

Те могат да окажат положително въздействие върху икономическия растеж, установявайки как правителството и ирландските организации вършат бизнес.

Др. Тревър Клохеси от Голуей, който ръководи изследването, призова правителствени действия за насърчаване на блокчейн в Ирландия чрез разработването на национална инициатива:

 Освен бизнеса, други полезни приложения на тази технология ще бъдат в машините за гласуване и в избирателните бюра… И евентуално базирана на блокчейн гранична идентификационна система.

Проучването бе проведено от Голуей в партньорство с блокчейн Асоциацията на Ирландия. То разглежда факторите, които влияят на ирландските компании в решенията си да приемат блокчейн. Данните сочат, че само 40% от предприятията в Ирландия са възприели технологията. Това е, според изследователите, сравнително нисък процент.

Проучването установи, че най-важните фактори, засягащи осиновяването на технологията, са подкрепата от ръководството, организационната готовност, законодателната несигурност и липсата на бизнес дела и вътрешен опит. Ирландия е на 13-о място по индекса за иновации на Bloomberg 2018, с високи резултати в продуктивността и добре развита IT инфратструктура. През последните години Ирландия се превърна в център за финтех и блокчейн, поради данъчните условия.

Подобно проучване на финансовите ръководители в световен мащаб установибе извършено от Фондация за изследвания на финансовите изпълнители. То установи, че 30% от финансовите ръководители “планират да отделят средства за блокчейн в следващата година и половина …”.

Миналия месец доставчикът на финансови услуги Mastercard обяви, че ще наеме голям набор от професионалисти. Хедър Хъмфрис коментира, че страната е станала “много привлекателно място за международни финтех и платежни компании”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

20.04.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Ще бъдат ли обявени нови членове на съюза през 2024 година?

На предстоящата среща на върха през 2024 г., която ще се проведе през октомври в руския град Казан, алиансът БРИКС е готов да представи най-новите си членове.

20.04.2024 8:00 2 мин. четене

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.