Home

БРИКС: Русия подкрепя подкрепя участието на Беларус в дейностите на съюза

26.06.2024 16:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия подкрепя подкрепя участието на Беларус в дейностите на съюза

Русия призова Беларус да заеме активна роля в дейностите на БРИКС, се казва в съвместно изявление на министъра на външните работи на Беларус Сергей Алейник и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров след разговорите им в Минск.

Министрите, наблягайки на концепцията за “интеграция на интеграциите“, потвърдиха значението на създаването на Голямо евразийско партньорство.

Тази инициатива има за цел да съгласува процесите на регионална интеграция, включващи ЕАИС, ШОС, АСЕАН и ОНД, заедно с плановете за развитие на ЕАИС и инициативата на Китай “Пояс и път“, въз основа на принципите на откритост, прозрачност и взаимно зачитане на интересите на всички участници.

Планираме да разширим всеобхватното, взаимноизгодно сътрудничество с държавите от Азия, Африка, Близкия изток и Латинска Америка и техните регионални групи.Това включва приоритизиране на взаимната подкрепа за разширяване на присъствието на тези пазари чрез съвместни проекти в областта на производството, минната промишленост, селското стопанство, енергетиката и новите технологии“, заявиха външните министри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.