Home

Бумът на изкуственият интелект тепърва предстои – какво означава това за световната икономика?

25.06.2024 16:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на изкуственият интелект тепърва предстои – какво означава това за световната икономика?

Изкуственият интелект (AI) е на път да революционизира световната икономика, като според прогнозите до 2030 г. той може да добави невероятните $15.7 трилиона.

Очаква се продуктите, задвижвани от AI, оборудвани с най-съвременни технологии, да доминират на бъдещите пазари, поставяйки началото на това, което много експерти наричат златна ера както за изкуствения интелект, така и за Биткойн.

В скорошен доклад на счетоводната компания PwC се прогнозира, че AI ще даде тласък на световната икономика, добавяйки $15.7 трилиона до 2030 г.

Представители на бранша като Майкъл Сейлър и Антъни Помплиано подчертават потенциала на изкуствения интелект за генериране на огромно богатство, като Помплиано конкретно предвижда значителен ръст на БВП на САЩ благодарение на увеличената от AI производителност.

В интервю за CNBC Помплиано описа изкуственият интелект като “силен попътен вятър” за следващото десетилетие, прогнозирайки невероятен напредък с негова помощ. Тъй като AI се интегрира в различни сектори, се очаква въздействието му върху производителността и икономическия растеж да бъде дълбоко, а Биткойн се разглежда като ключов актив за опазване на генерираното богатство.

Големите технологични компании са водещи в иновациите в областта на изкуствения интелект. Nvidia, известна с AI чиповете си, доби сериозна популярност, надминавайки дори Microsoft и Apple благодарение на усъвършенстваната технология. Едновременно с това Amazon се готви да представи “Metis“, нов чатбот, задвижван от собствен модел за изкуствен интелект – Olympus. Тази инициатива ще позволи на Amazon да се конкурира с ChatGPT, предлагайки уникални отговори в реално време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.