Home

Биткойн: Ето на кое ниво може да се очаква шорт скуиз

17.06.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ето на кое ниво може да се очаква шорт скуиз

Миналата седмица крипто пазарът се сблъска с много проблеми, тъй като страхът, несигурността и съмнението (FUD) бяха основните причини за колебанияta в цената на повечето криптовалути.

Дори Биткойн (BTC) не можа да устои на песимистичните емоции, като по този начин се създаде ситуация, в която се задържа потенциален шорт скуиз.

Въз основа на най-новите данни от CoinGlass, досега както шорт, така и лонг търговията с деривати на Биткойн продължи много по-дълго от нормалното, т.е. повече от месец, а първоначалната цифра на открития интерес все още е висока – $34.5 милиарда, като цената на BTC е $66,584.

Много интензивната спекулативна търговия, отворена чрез опериране както с лонг, така и с шорт позиции, направи някои големи пазарни дисбаланси, които бяха потенциалните мотиви за шорт скуиз. Един от начините, по които шорт ливъридж сделки се справиха, е да бъдат причина за движението на общата стойност нагоре дори около нивото от $72,000, което е промяна, консолидираща съпротивата.

Ликвидациите на шорт позиции в Биткойн достигнаха почти $2 милиарда, а други ликвидации могат да се наблюдават до ниво от $73,000. Следователно е много вероятно диапазонът от $72,000 до $73,000 да бъде използван за потенциален шорт скуиз.

Credible Crypto е професионален трейдър и анализатор, който смята, че и други сигнали предполагат бъдещ шорт скуиз. От неотдавнашна публикация в X (Twitter), изследователят изясни, че има бича дивергенция с CVD (кумулативна делта на обема).

Анализаторът сподели, че CVD кривата е претърпяла спад в обема на поръчките за продажба на пазара за разлика от поръчките за покупка. Въпреки това се очакваше спад в цената на BTC поради засилен натиск от продажби, но сериозна корекция нямаше. Трейдърът смята това за бичи индикатор и отбелязва, че поръчките за покупка се изчерпват и шокът на предлагането предстои.

“CVD измерва нетната разлика между пазарните поръчки за покупка и продажба. Движение в тази посока показва повече пазарни продажби, отколкото покупки. Обикновено това би трябвало да доведе до спад на цената, но ако цената не се понижава, въпреки че голям брой участници на пазара продават, какво би означавало това?”

Пазарът е изключително динамичен, като крипто трейдърите постоянно преоценяват позициите си и коригират стратегиите си, като по този начин влияят върху пазарните поръчки, окрития интерес и вероятността от събития с висока волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.