НАЧАЛО Регулации

200 разследвания на крипто вследствие на "Операция Cryptosweep"

АВГ. 29, 2018 08:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 200 разследвания на крипто вследствие на "Операция Cryptosweep"

Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа (NASAA) обяви днес, 28-и август, че нейната текуща инициатива "Операция Cryptosweep" доведе до над 200 разследвания на първоначални предлагания на токени (ICO) и свързани инвестиционни продукти свързани с крипто.


Държавните и провинциалните регулатори на ценни книжа в САЩ и Канада стартираха разследвания за потенциално измамни крипто инвестиционни програми като част от операцията "Cryptosweep" на NASAA през май. Инициативата, насочена към подозрителни крипто инвестиционни продукти, според съобщенията, е най-голямото такова координирано разследване на държавни и провинциални служители.

Президентът на NASAA и директорът на Комисията по ценни книжа на Алабама Джоузеф П. Борг заяви, че в хода на разследванията си, регулаторните органи са се захванали с множество свързани с крипто дейности, които могат да представляват нарушение на щатните и провинциалните закони за ценните книжа.Такива нарушения включват неправилното регистриране на продукт, преди да бъде предложен на инвеститорите. Борг каза:

Макар че не всяка инвестиция, свързана с ICO или криптовалута е измама, важно е хората и фирмите, които продават тези продукти, да бъдат наясно, че не правят това във вакуум; щатните и провинциални закони или подзаконови актове, особено законите за ценните книжа. Спонсорите на тези продукти трябва да потърсят съветите от опитен юридически съветник, за да се уверят, че не странят от закона. Освен това трябва да има силна култура на съответствие преди, а не след това, да се предлага на пазара на инвеститорите.

В съобщението се посочва, че за да се осигури известна защита на инвеститорите, всеки проект, квалифициран като гаранция, трябва да бъде регистриран в съответните с регулаторни агенции или да кандидатства за освобождаване от регистрация.

NASAA отбелязва, че дори регистрираните продукти могат да бъдат измамни, инвеститорите трябва да извършат собствен анализ, преди да инвестират в ICO или проекти, свързани с крипто.

От откриването на проекта през май изследователите са открили около 30 000 имена на домейни, свързани с крипто, повечето от които са били регистрирани миналата година, когато цената на Биткойн (BTC) достигна рекордно ниво от $20,000.

Твърденията, че измамите са използвали фалшиви адреси, флаш маркетингови материали и гаранции до четири процента дневен лихвен процент, но не отчитат потенциалните рискове от крипто инвестиции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света