НАЧАЛО Регулации

200 разследвания на крипто вследствие на "Операция Cryptosweep"

АВГ. 29, 2018 08:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 200 разследвания на крипто вследствие на "Операция Cryptosweep"

Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа (NASAA) обяви днес, 28-и август, че нейната текуща инициатива "Операция Cryptosweep" доведе до над 200 разследвания на първоначални предлагания на токени (ICO) и свързани инвестиционни продукти свързани с крипто.

 


Държавните и провинциалните регулатори на ценни книжа в САЩ и Канада стартираха разследвания за потенциално измамни крипто инвестиционни програми като част от операцията "Cryptosweep" на NASAA през май. Инициативата, насочена към подозрителни крипто инвестиционни продукти, според съобщенията, е най-голямото такова координирано разследване на държавни и провинциални служители.

Президентът на NASAA и директорът на Комисията по ценни книжа на Алабама Джоузеф П. Борг заяви, че в хода на разследванията си, регулаторните органи са се захванали с множество свързани с крипто дейности, които могат да представляват нарушение на щатните и провинциалните закони за ценните книжа.Такива нарушения включват неправилното регистриране на продукт, преди да бъде предложен на инвеститорите. Борг каза:

Макар че не всяка инвестиция, свързана с ICO или криптовалута е измама, важно е хората и фирмите, които продават тези продукти, да бъдат наясно, че не правят това във вакуум; щатните и провинциални закони или подзаконови актове, особено законите за ценните книжа. Спонсорите на тези продукти трябва да потърсят съветите от опитен юридически съветник, за да се уверят, че не странят от закона. Освен това трябва да има силна култура на съответствие преди, а не след това, да се предлага на пазара на инвеститорите.

В съобщението се посочва, че за да се осигури известна защита на инвеститорите, всеки проект, квалифициран като гаранция, трябва да бъде регистриран в съответните с регулаторни агенции или да кандидатства за освобождаване от регистрация.

NASAA отбелязва, че дори регистрираните продукти могат да бъдат измамни, инвеститорите трябва да извършат собствен анализ, преди да инвестират в ICO или проекти, свързани с крипто.

От откриването на проекта през май изследователите са открили около 30 000 имена на домейни, свързани с крипто, повечето от които са били регистрирани миналата година, когато цената на Биткойн (BTC) достигна рекордно ниво от $20,000.

Твърденията, че измамите са използвали фалшиви адреси, флаш маркетингови материали и гаранции до четири процента дневен лихвен процент, но не отчитат потенциалните рискове от крипто инвестиции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Министерството на финансите на Обединеното кралство открива консултации относно регулирането на крипто

Министерството на финансите заяви, че нарастването на крипто и стабилни монети може да представлява подобна финансова стабилност и рискове за потребителите като традиционните регулирани платежни систе...
ЯНУ. 9, 2021 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британският финансов регулатор забрани крипто дериватите

FCA първоначално обяви забраната още през октомври 2020 г. след едногодишно разглеждане на въпроса. По това време FCA твърди, че крипто дериватите са неподходящи за инвеститори на дребно, които са изл...
ЯНУ. 7, 2021 20:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски регулатор ще позволи употребата на стабилни монети в банковите услуги

Писмото посочва, че банките и спестовните асоциации вече могат да управляват крипто възли и да използват свързани стабилни монети за “допустими разплащателни дейности”.  Това означава, че банките мога...
ЯНУ. 5, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN се интересуват от офшорните крипто средства на гражданите

Понастоящем дигиталните активи не са обхванати от разпоредбите на чуждестранните банки и финансовите сметки, или FBAR.Известието обаче показва, че FinCEN желае да измени тези разпоредби. Това ще изиск...
ЯНУ. 1, 2021 16:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света