НАЧАЛО Други

2 крипто стартъпа планират да сложат 10 милиона използвани коли на блокчейн

ФЕВ. 28, 2019 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 2 крипто стартъпа планират да сложат 10 милиона използвани коли на блокчейн

Крипто неправителствената организация (НПО), Fusion Foundation и Automotive eXchange Platform (AXP) си сътрудничат, за да обединят американския пазар за употребявани автомобили и неговото застраховане и финансиране в блокчейн.


Първата стъпка в партньорството, според съобщението от понеделник, е да се интегрира платформата на Fusion и да се дигитализира текущата база данни на AXP от 10,5 милиона автомобила, така че те да могат да бъдат правилно проследявани и одитирани.

Автомобилната индустрия отдавна се бори с липсата на прозрачност и широко разпространените неточности в информацията през цялото време чрез финансиране, каза Макс Кейн, главен изпълнителен директор и съосновател на AXP, добавяйки:

На пътя има милиони превозни средства, които индикират, че там има измама. Застрахователната индустрия е засегната от измами за милиарди, поради липса на информация, шофьори, които предоставят грешна информация и неточни отчети.

Мрежата на AXP обхваща около 25 000 независими дилъри на автомобили в САЩ и това се простира до взаимоотношения с контрагенти в областта на финансирането и кредитирането, казва Кейн.


Джон Лиу, главен продуктов директор в базираната в Сингапур Fusion Foundation, заяви, че пилотът, който сега се провежда, може да бъде разширен до държавни агенции и Министерството на моторните превозни средства (DMV).


Очаква се, че системата, която ще продължи да работи до първата половина на тази година, ще обработи заеми за финансиране на автомобили на стойност $60-100 милиона, каза той.

Fusion са известни с това, че събраха над $40 милиона предходната година, когато много инвеститори бяха отхвърлени и продажбата трябваше да бъде спряна след 24 часа. Фирмата има амбициозни цели, когато става въпрос за обозначаване на активи, като преди това е имала партньорство с фирми, участващи в управлението на активи и финансирането на автомобили - отваряне на потенциални активи в размер на $12,3 милиард, съобщава Ройтерс.

Основателят на Fusion, Диджей Сиен, заяви, че блокчейнът, който компанията построи, е вдъхновен от Етериум и ще има както публични, така и разрешени компоненти. "Не искахме да преизобретяваме колелото", каза той.

Луи добави:

Не ни е нужно правителството или дилърите да се тревожат за управлението на нода. Искаме те да използват приложение, с което са запознати. Броят на нодовете ще бъде толкова, колкото е нужно за да подсигурим този блокчейн.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света