НАЧАЛО Други

2 крипто стартъпа планират да сложат 10 милиона използвани коли на блокчейн

ФЕВ. 28, 2019 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 2 крипто стартъпа планират да сложат 10 милиона използвани коли на блокчейн

Крипто неправителствената организация (НПО), Fusion Foundation и Automotive eXchange Platform (AXP) си сътрудничат, за да обединят американския пазар за употребявани автомобили и неговото застраховане и финансиране в блокчейн.


Първата стъпка в партньорството, според съобщението от понеделник, е да се интегрира платформата на Fusion и да се дигитализира текущата база данни на AXP от 10,5 милиона автомобила, така че те да могат да бъдат правилно проследявани и одитирани.

Автомобилната индустрия отдавна се бори с липсата на прозрачност и широко разпространените неточности в информацията през цялото време чрез финансиране, каза Макс Кейн, главен изпълнителен директор и съосновател на AXP, добавяйки:

На пътя има милиони превозни средства, които индикират, че там има измама. Застрахователната индустрия е засегната от измами за милиарди, поради липса на информация, шофьори, които предоставят грешна информация и неточни отчети.


Мрежата на AXP обхваща около 25 000 независими дилъри на автомобили в САЩ и това се простира до взаимоотношения с контрагенти в областта на финансирането и кредитирането, казва Кейн.

Джон Лиу, главен продуктов директор в базираната в Сингапур Fusion Foundation, заяви, че пилотът, който сега се провежда, може да бъде разширен до държавни агенции и Министерството на моторните превозни средства (DMV).tron g>


Очаква се, че системата, която ще продължи да работи до първата половина на тази година, ще обработи заеми за финансиране на автомобили на стойност $60-100 милиона, каза той.

Fusion са известни с това, че събраха над $40 милиона предходната година, когато много инвеститори бяха отхвърлени и продажбата трябваше да бъде спряна след 24 часа. Фирмата има амбициозни цели, когато става въпрос за обозначаване на активи, като преди това е имала партньорство с фирми, участващи в управлението на активи и финансирането на автомобили - отваряне на потенциални активи в размер на $12,3 милиард, съобщава Ройтерс.

Основателят на Fusion, Диджей Сиен, заяви, че блокчейнът, който компанията построи, е вдъхновен от Етериум и ще има както публични, така и разрешени компоненти. "Не искахме да преизобретяваме колелото", каза той.

Луи добави:

Не ни е нужно правителството или дилърите да се тревожат за управлението на нода. Искаме те да използват приложение, с което са запознати. Броят на нодовете ще бъде толкова, колкото е нужно за да подсигурим този блокчейн.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Администрацията на Тръмп може да предостави една невероятна възможност за инвеститорите в Биткойн

Предлаганите данъчни спестявания биха изглеждали като стимул за купуване на фондовия пазар и потенциално други инвестиции като Биткойн.Предложението, според Лари Кудлоу, директор на Националния иконо...
ФЕВ. 17, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

TRON придобиват децентрализираната социална медия Steemit

Двете компании ще започнат да работят заедно веднага, за да обединят Steem it и децентрализираните приложения (dApps), които са базирани на блокчейна на TRON .Какво включва партньорството между St...
ФЕВ. 17, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обвиниха блокчейн компания в шпиониране на хората в замяна на милиони

$24 милиона от правителството на САЩWeiss Crypto Ratings представиха информация от публично достъпни записи, че в рамките на пет години блокчейн компанията Chainalysis (която винаги е била полезна, ко...
ФЕВ. 15, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Интересът на финансовите съветници към криптовалути нараства

Проучването има за цел да разбере как те и техните клиенти гледат на криптовалутите като потенциална част от портфолио.76% от всички финансови съветници отговориха, че са получили въпроси от клиенти з...
ФЕВ. 15, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света