НАЧАЛО Крипто Крими

$2.5 милиона загуби в свързани с крипто измами през лятото

АВГ. 11, 2018 20:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $2.5 милиона загуби в свързани с крипто измами през лятото

Британската полиция предупреди хората за измамни инвестиционни схеми, включващи криптовалути, чийто обем е довел до загуби от 2 милиона паунда (около 2.5 милиона долара) през лятото, съобщиха на 10-ти август.


В съобщението полицията цитира статистически данни, изготвени от националния център за докладване за измами и престъпления в кибернетичното пространство, който показва, че през юни и юли жертвите са обявили загуби от 2,5 милиона долара от измами с крипто. Средната загуба възлиза на около 10 000 паунда (12 700 долара) на човек. Директорът на Action Fraud Паулин Смит каза:

От жизненоважно значение е всеки, който инвестира или мисли да инвестира в крипто, да проучи подробно компанията, която е избрал. Статистиката показва, че опортюнистичните измамници се възползват от този пазар, като предлагат инвестиции в криптовалути и използват всеки възможен трик, за да измамят нищо неподозиращите жертви.

Съобщава се, че измамниците примамват потенциални жертви с инвестиционни схеми за "бързо забогатяване" в криптодобива и търговията. Когато човек се регистрира в измамен уебсайт за инвестиции в цифрова валута, от него се изисква да предостави лични данни като данни за кредитна карта или номера на шофьорска книжка, за да отвори сметка за търговия. След като жертвата направи първоначален депозит, измамниците ги убеждават да инвестират повече, за да имат по-голяма печалба.


Присъединете се към нашата Telegram група
За да се бори с измамната дейност, включваща криптота, академията за икономическа престъпност в полицията на Лондон съобщи, че е разработила еднодневен курс "Криптовалути за следователи", за да обучи служителите да разпознават и управляват крипто в своите разследвания.

Тази седмица финансовият надзорник на Обединеното кралство, Financial Conduct Authority (FCA), издаде две предупреждения за "клонинг" компании, свързани с крипто, които твърдят, че са получили разрешение от FCA. Първата фирма, наречена Fair Oaks Capital LTD., твърди, че се е опитвала да опровергае потенциалните жертви, твърдейки, че те представляват Fair Oaks Capital". Вторият случай е за "фалшиви детайли или смесване им с някои правилни данни за регистрираната фирма", която в този случай е основаната в Лондон, Arup Corporate Finance.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света