НАЧАЛО Крипто Крими

$2.5 милиона загуби в свързани с крипто измами през лятото

АВГ. 11, 2018 20:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $2.5 милиона загуби в свързани с крипто измами през лятото

Британската полиция предупреди хората за измамни инвестиционни схеми, включващи криптовалути, чийто обем е довел до загуби от 2 милиона паунда (около 2.5 милиона долара) през лятото, съобщиха на 10-ти август.

 


В съобщението полицията цитира статистически данни, изготвени от националния център за докладване за измами и престъпления в кибернетичното пространство, който показва, че през юни и юли жертвите са обявили загуби от 2,5 милиона долара от измами с крипто. Средната загуба възлиза на около 10 000 паунда (12 700 долара) на човек. Директорът на Action Fraud Паулин Смит каза:

От жизненоважно значение е всеки, който инвестира или мисли да инвестира в крипто, да проучи подробно компанията, която е избрал. Статистиката показва, че опортюнистичните измамници се възползват от този пазар, като предлагат инвестиции в криптовалути и използват всеки възможен трик, за да измамят нищо неподозиращите жертви.

Съобщава се, че измамниците примамват потенциални жертви с инвестиционни схеми за "бързо забогатяване" в криптодобива и търговията. Когато човек се регистрира в измамен уебсайт за инвестиции в цифрова валута, от него се изисква да предостави лични данни като данни за кредитна карта или номера на шофьорска книжка, за да отвори сметка за търговия. След като жертвата направи първоначален депозит, измамниците ги убеждават да инвестират повече, за да имат по-голяма печалба.


Присъединете се към нашата Telegram група
За да се бори с измамната дейност, включваща криптота, академията за икономическа престъпност в полицията на Лондон съобщи, че е разработила еднодневен курс "Криптовалути за следователи", за да обучи служителите да разпознават и управляват крипто в своите разследвания.

Тази седмица финансовият надзорник на Обединеното кралство, Financial Conduct Authority (FCA), издаде две предупреждения за "клонинг" компании, свързани с крипто, които твърдят, че са получили разрешение от FCA. Първата фирма, наречена Fair Oaks Capital LTD., твърди, че се е опитвала да опровергае потенциалните жертви, твърдейки, че те представляват Fair Oaks Capital". Вторият случай е за "фалшиви детайли или смесване им с някои правилни данни за регистрираната фирма", която в този случай е основаната в Лондон, Arup Corporate Finance.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света