НАЧАЛО Други

18% от пълнолетното население на САЩ биха използвали крипто за пазаруване на дребно

МАЙ. 15, 2021 11:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 18% от пълнолетното население на САЩ биха използвали крипто за пазаруване на дребно

BitPay публикува доклад, който показва, че крипто набира популярност сред потребителите в САЩ като средство за извършване на плащания на дребно.

Докладът също така подробно обяснява защо мащабното масово приемане на криптовалути за плащания все още е далеч от реалността.


Интересът към криптовалутата като начин на плащане нараства


Съществуват множество случаи на използване на криптовалута, включително заемане на средства, съхранение на стойност, гейминг и токенизация. Но и до днес те все още са свързани повече с плащания, отколкото с всичко останало.


Въпреки големите тласъци от подходящи „платежни токени“ като Биткойн Кеш и Лайткойн, криптовалутите все още не са повлияли значително на света на плащанията на дребно.


Няколко фактора възпрепятстват приемането на криптовалута в това отношение. Проблеми като скорост и цена на транзакциите, волатилност, ликвидност и конвертируемост, сигурност и риск за контрагента.


За да се направи изживяването толкова гладко, колкото използването на дебитна карта Visa, много организации вярват, че решението се крие в разработването на подходяща инфраструктура от втори слой.


Втори слой се отнася до всяка вторична или допълнителна рамка, която работи върху съществуващ блокчейн. Те обикновено съществуват за подобряване на скоростта и мащаба, но работят независимо от основната верига.


С възникването на все по-добри решения от втори слой, интересът към използването на крипто за плащания нараства.


Докладът на BitPay показва, че 46 милиона потребители биха използвали крипто за плащания


PYMTS.com, в сътрудничество с BitPay, изготви "Отчет за плащанията с криптовалута“, който разгледа мненията на потребителите в САЩ относно използването на криптовалута като начин на плащане.


Той изследва 8 008 американски потребители и ги класифицира или като настоящ крипто потребител, бивш крипто потребител или такива, които не са потребители. Предположенията за общото население на САЩ бяха направени чрез екстраполиране на резултатите.


Основните акценти в доклада включват, че 16% от населението на САЩ или понастоящем притежава криптовалути, или е имало в даден момент.


29% от потребителите е вероятно да закупят криптовалута, независимо дали са собственици или не. Докладът също така установява, че всички класификации на субекти (потребител, бивш потребител и тези, които не са потребители) предявяват интерес към това да притежават и използват криптовалути за покупки в бъдеще.


18% от пълнолетното население вероятно ще използва криптовалута, за да направи покупка, което се рявнява на около 46 милиона потребители, включително 17 милиона души, които не са потребители на криптовалути.


Тези, които правят покупки, съобщават, че са купували редица неща от бижута до хранителни стоки, както и по-значителни, включително недвижими имоти.


Както се очакваше, като се има предвид класирането му на първо място по пазарна капитализация, Биткойн е най-държаната криптовалута, като 80% от настоящите крипто потребители я притежават.


Въпреки силните намерения да се използва криптовалута за плащания, PYMTS изчислява, че само 1% от продажбите на дребно през следващите 12 месеца ще бъдат платени с криптовалута. Те казват, че съществува голяма разлика между приемането от страна на търговците и интереса на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Tesla отпадна от ETF поради 'етични провали'

Главният инвестиционен директор Луи Кроус заяви, че компанията - която обикновено е опора в повечето фондове за устойчивост - е отпаднала поради ‘етични провали’ от страна на Tesla, според Business In...
ЮНИ. 12, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск е турист в крипто пространството, според директора на Celsius

В интервю за Yahoo Finance на конференцията за Биткойн в Маями в петък Машински разкритикува Илон Мъск след последните му негативни туитове за най-големия дигитален актив в света."Илон е турист в крип...
ЮНИ. 12, 2021 09:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Промоция като за Европейско! Altcoins.bg с най-изгодните цени в България по време на първенството!

Днес започва най-дългоочакваното футболно събитие - Европейското първенство по футбол! И въпреки че нашият национален отбор за пореден път няма да участва, футболните фенове сред нас няма да изпуснат ...
ЮНИ. 11, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света