НАЧАЛО Блокчейн

17 милиона китайски туристи потвърждават здравето си чрез блокчейн, навлизайки в Макао

ОКТ. 21, 2020 21:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 17 милиона китайски туристи потвърждават здравето си чрез блокчейн, навлизайки в Макао

Китайският блокчейн консорциум с нестопанска цел FISCO BCOS съобщава, че базираните на блокчейн здравни досиета успешно са позволили на Китай да възобнови континенталния туризъм до Макао.

 

От май, системата за медицински данни, задвижвана с блокчейн в Макао, разпознава идентификационните кодове на здравната система на Гуангдонг на континента, позволявайки на континенталните китайски туристи да проверят здравословното си състояние, използвайки системата, задвижвана от DLT, при влизане в автономния регион.

Към днешна дата, над 17 милиона туристи са преминали през граничния контрол между Макао и континенталната част на Китай, използвайки блокчейн.

В съобщението се твърди, че са необходими само 100 секунди за генериране на здравен код за Гуангдонг за първи път и около три секунди за бъдеща здравна проверка при пътуване през митницата:

Създаването на здравен блокчейн код в Макао и механизмът за взаимно признаване със здравния код на Гуангдонг значително подобряват ефективността и точността на проверката на информация през границите. Това се оказва ефективно решение за нормализиране на пътуването между континенталната част на Китай и Макао.


Системата криптира медицински данни в блокчейна на FISCO BCOS консорциума, който е неизменно подписан от издаващите органи. Решението "WeIdentity“ на WeChat се използва за прехвърляне на данни между Макао и Гуангдонг в съответствие с разпоредбите за защита на данните в Макао.

Системата за здравен код в Макао беше въведена в отговор на пандемията на COVID-19, в резултат на която територията преустанови пътуванията си от континентален Китай през януари.

Захранваният с блокчейн "дигитален здравен паспорт“ е разработен от сингапурската държавна инвестиционна фирма SGInnovate и местния стартъп Accredify. Фирмите започнаха работа по системата през май, за да повишат ефективността на работните потоци сред медицинските работници, борещи се с коронавируса.

В края на септември бе съобщено, че системата е била използвана за проверка на записи за пациенти боледували от коронавирус над 1,5 милиона пъти.

Миналата седмица местните медии разкриха, че китайската островна провинция Хайнан също се опитва да изпробва програма за награди, задвижвана от блокчейн, за да стимулира туризма, когато китайската икономика се отвори отново.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 22, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производители на луксозни часовници обявиха своите блокчейн проекти

E-Warranty на Hublot е базирана на блокчейн система за проследяване и проверка, изградена върху блокчейна Aura. Междувременно, Franck Muller пусна часовника "Free the Money, Free the World". Този часо...
НОЕ. 23, 2020 20:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките приемат стъпки към комерсиализирането на блокчейн

Няколко големи банки тестваха технологията, привлечени от обещанието да подобрят някои от най-старите процеси в сектора.Тази година на инвеститорите може да се прости, че се чудят къде е отишъл блокче...
НОЕ. 22, 2020 15:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

IBM разработва блокчейн мрежа за модната индустрия

Според прессъобщение за пресата IBM си партнира с германската текстилна компания KAYA & KATO, за да разработи базирана на блокчейн система, за да донесе доверие и прозрачност по отношение на произ...
НОЕ. 19, 2020 15:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света