НАЧАЛО Крипто Крими

16 години затвор за мениджър на крипто борса

НОЕ. 14, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 16 години затвор за мениджър на крипто борса

Старшите мениджъри на южнокорейска крипто борса бяха обвинени във връзка с инвестиционна измама на стойност $386 милиона.

Новините бележат още едно драстично действие, предприето от властите в страната срещу борсите зa криптовалути.

Осем крипто борси, обвинени в измама


Според Yonhap News, съдът в Сеул, в понеделник (11-ти ноември 2019 г.) осъди Канг Сеок-юн, изпълнителен директор на крипто борсата Coinup, на 16 години затвор. Съдът призна шефа на фирмата за виновен в ръководене на крипто измама на стойност $386 милиона.

Освен Канг (известен още като "Кеш Канг"), седем други висши ръководители също ще бъдат вкарани в затвора. Вицепрезидентът на компанията получи 7-годишна присъда, докато друг високопоставен член на борсата получи 11 години. Други обвинени висши ръководители ще трябва да си излежат присъдите между шест и девет години.

Според доклади от разследването, Coinup са промотирали измамна крипто инвестиционна схема, която обещаваше 200% възвръщаемост, в срок между 4 и 10 седмици. Откъс от съдебното решение гласи:

Те [обвиняемите] създадоха правдоподобна визия, включително списание с композиционната снимка на настоящия президент, като се изобразяват по неправдоподобен, организиран и прецизен начин ... Организацията на престъпленията, броя на жертвите и размера на щетите се явява в светлината на истината, която е, че това е доста сериозно престъпване на закона.

Докладите сочат, че служителите на реда в Южна Корея са следили от близо предполагаемата Понци схема. Властите в страната напоследък предприемат сериозни действия срещу измамните участници в крипто пространството.

Наивните инвеститори изобщо не са толкова невинни


Докато постановява съдебно решение, съдът обвини също инвеститорите, че не извършват достатъчно надлежна проверка, следователно се превръщат в лесна плячка за подобни измамници. Според съдията, алчността и примамливостта на лесните пари са причината инвеститорите да продължат да стават жертва на подобни сложни схеми.

Не всичко обаче са лоши новини за южнокорейската финансова сцена. Няколко заинтересовани страни също твърдят, че свръхрегулираният характер на индустрията създава една по-приемлива рамка на крипто търговията, което води до по-приветливо отношение към новия клас активи.

Още през 2018 г. полицията е провеждала чести акции на южнокорейски крипто борси. Оттогава страната забранява практики като анонимна търговия и упълномощава банките да определят стриктни KYC / AML разпоредби на борсите за криптовалута в Южна Корея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто крадци миксират Етериум на стойност $117 милиона

Псевдонимен изследовател, който се подвизава под името Франк, твърди, че операторите на Понци схемата за $2,9 милиарда на PlusToken са се активирали и прехвърлят своите ETH токени през миксери.„В моме...
ЮНИ. 29, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рансъмуер групировка не успя да осъществи атака срещу 30 американски фирми

В съобщението, публикувано от фирмата за киберсигурност, се твърди, че Evil Group, групата на злонамерения софтуер зад атаките, е насочена към ИТ инфраструктурите на фирмите. Все пак, компаниите бяха ...
ЮНИ. 28, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основател на киберпрестъпна група е откраднал $568 милиона и се призна за виновен

Според съобщението, направено от Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ), 33-годишният Сергей Медведев, известен също под псевдонимите "Stells", "segmed" и "serjbear", пое отговорност за ролята си...
ЮНИ. 28, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

PlusToken измамниците местят 29 милиона XRP

XRP L Monitor забеляза, че 29.5 милиона XRP са били преместени от участници в PlusToken измамата. Монетите са на стойност от приблизително $ 5,446,333. Изглежда изпращачите са изпратили средства...
ЮНИ. 25, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света