НАЧАЛО Крипто Крими

16 години затвор за мениджър на крипто борса

НОЕ. 14, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 16 години затвор за мениджър на крипто борса

Старшите мениджъри на южнокорейска крипто борса бяха обвинени във връзка с инвестиционна измама на стойност $386 милиона.

Новините бележат още едно драстично действие, предприето от властите в страната срещу борсите зa криптовалути.

Осем крипто борси, обвинени в измама


Според Yonhap News, съдът в Сеул, в понеделник (11-ти ноември 2019 г.) осъди Канг Сеок-юн, изпълнителен директор на крипто борсата Coinup, на 16 години затвор. Съдът призна шефа на фирмата за виновен в ръководене на крипто измама на стойност $386 милиона.

Освен Канг (известен още като "Кеш Канг"), седем други висши ръководители също ще бъдат вкарани в затвора. Вицепрезидентът на компанията получи 7-годишна присъда, докато друг високопоставен член на борсата получи 11 години. Други обвинени висши ръководители ще трябва да си излежат присъдите между шест и девет години.

Според доклади от разследването, Coinup са промотирали измамна крипто инвестиционна схема, която обещаваше 200% възвръщаемост, в срок между 4 и 10 седмици. Откъс от съдебното решение гласи:

Те [обвиняемите] създадоха правдоподобна визия, включително списание с композиционната снимка на настоящия президент, като се изобразяват по неправдоподобен, организиран и прецизен начин ... Организацията на престъпленията, броя на жертвите и размера на щетите се явява в светлината на истината, която е, че това е доста сериозно престъпване на закона.

Докладите сочат, че служителите на реда в Южна Корея са следили от близо предполагаемата Понци схема. Властите в страната напоследък предприемат сериозни действия срещу измамните участници в крипто пространството.

Наивните инвеститори изобщо не са толкова невинни


Докато постановява съдебно решение, съдът обвини също инвеститорите, че не извършват достатъчно надлежна проверка, следователно се превръщат в лесна плячка за подобни измамници. Според съдията, алчността и примамливостта на лесните пари са причината инвеститорите да продължат да стават жертва на подобни сложни схеми.

Не всичко обаче са лоши новини за южнокорейската финансова сцена. Няколко заинтересовани страни също твърдят, че свръхрегулираният характер на индустрията създава една по-приемлива рамка на крипто търговията, което води до по-приветливо отношение към новия клас активи.

Още през 2018 г. полицията е провеждала чести акции на южнокорейски крипто борси. Оттогава страната забранява практики като анонимна търговия и упълномощава банките да определят стриктни KYC / AML разпоредби на борсите за криптовалута в Южна Корея.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Трима арестувани след предполагаема крипто измама за $722 милиона

Обвиненията срещу BitClub NetworkСпоред прессъобщението, BitClub Network са обещавали огромни проценти на възвръщаемост в замяна на инвестиции в споделен пул (басейн) за добив на криптовалути. Участни...
ДЕК. 11, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наркооперация доведе до изземането на $1 милион в криптовалути

Според доклад на Sydney Morning Herald, властите в Западна Австралия са иззели рекордно количество криптовалута от двойка, опитваща се да транспортира екстази, скрити в комплект за рисуване.Докато са ...
ДЕК. 8, 2019 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как вашият смарт телевизор може да ви ограби

Може ли криптовалутата ви да бъде изложена на риск?Преди около 10 дни, на 26-ти ноември 2019 г., ФБР пусна поредното предупреждение относно съвременната технология и нейната уязвимост към хакерски ата...
ДЕК. 6, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Уязвимост на Android излага крипто портфейлите ви на опасност

500 от най-популярните приложения са изложени на рискНа 2-ри декември норвежката фирма за защита на приложения Promon разкри откритието на опасна уязвимост за Android, наречена StrandHogg, която, какт...
ДЕК. 4, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света