НАЧАЛО Крипто Крими

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Мъж от Мисури получи присъда от 12 години затвор, след като се опита да купи смъртоносно химическо оръжие от тъмната мрежа, използвайки Биткойн.

 

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще убие до 300 души.


Поредната покупка в тъмната мрежа чрез Биткойн


Неотдавнашен пример за използване на основната криптовалута като опция за плащане идва от Мисури, където мъж се опита да си купи смъртоносно химическо оръжие в тъмната мрежа.


Според федералните власти 46-годишният Джейсън Сисър се е опитал да закупи опасната вещ на два пъти през лятото на 2018 г. Той е дал на продавача адрес за доставка на името на непълнолетен, съобщи Министерството на правосъдието.


На 4-ти юли същата година Сисър поръча две 10 милилитрови единици химикал и платил с Биткойн. Разследването разкри, че след като единиците не са били изпратени, Джейсън се е свързал с продавача, разкривайки страшните си намерения:


"Смятам да го използвам скоро след като го получа."


През следващия месец Сисър поръчал три дози по 10 милилитра от смъртоносния химикал и платил отново със същата криптовалута. Покупката била за $150, а според някои оценки той е могъл да убие 300 души, ако го е използвал успешно.


Причината зад покупката


Разследването разкри, че Сисър е страдал от тежки сърдечни болки, гняв и омраза поради скорошна раздяла. 


За щастие служителите на реда успяха да проследят престъпните намерения на Джейсън. Контролирана доставка на пакет, съдържащ инертно вещество, е изпратен до дома му на 23-ти август 2018 г.


"Сисър вярва, че пакетът съдържа химическото оръжие, което е поръчал, подписал е пакета и го е отнесъл в резиденцията", съобщават от Министерството на правосъдието.


По време на претърсването в дома на Сисър служителите са открили и други токсични елементи като кардиев арсенид, кадмиев метал и значително количество солна киселина.


Джейсън Сисър получи 12 години затвор във вторник, след като се призна за виновен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 10, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Американец плаща на наемен убиец в Биткойн за убийството на жена си

Въпросният заговор включва мъж от Тенеси, Нелсън Реплогъл, който твърди, че е платил на убиец, който е намерил в тъмната мрежа, за да убие съпругата му Ан. Според специалния агент на ФБР Клей Андерсън...
МАЙ. 11, 2021 18:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi стартъп загуби $10 милиона след хак

Rari Capital, който притежава набор от продукти, предлагащи оптимизирани трезори и пулове за отдаване, стана жертва на хак тази събота.Таргетираният продукт беше пула за копаене на Етериум, който се и...
МАЙ. 10, 2021 18:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайска крипто борса е офлайн след неуспешна хакерска атака

Криптовалутната борса с над 2 милиона потребители по целия свят обяви, че е претърпяла атака, която е принудила някои от нейните услуги да бъдат спрени, тъй като хакерите са се опитали да получат дост...
МАЙ. 1, 2021 21:24 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масови арести следват предполагаема измама на турска крипто борса

Вчера бе съобщено, основната турска крипто борса Thodex внезапно е спряла търговията и тегленията на фона на съобщения за полицейски акции. Днес, в допълнение към 62-те вече задържани в осем турски пр...
АПР. 23, 2021 13:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света