НАЧАЛО Крипто Крими

1,071 BTC Сезирани от израелската полиция

31.10.2018 20:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
1,071 BTC Сезирани от израелската полиция

Отделът подаде обвинителен акт, като твърди, че Халми Гит е успял да извърши повече от 20 000 измамни транзакции. Той е използвал израелски кредитни карти, изпирайки парите чрез мрежата Биткойн.

Мащабно действие срещу изпирането на пари е извършено от кибернетичния отдел на прокуратурата.

Халми Гит, жител на Хеброн, е обвинен в многобройни измами с кредитни карти, предоставяне на средства за извършване на престъпление, извършване на измамна търговска дейност и изпиране на приходите чрез Биткойн. Съобщава се, че Гит успял да натрупа общо 1071 BTC от дейността си. По време на писане на статията, Биткойн се търгува на $7,304.4, което означава, че Гит е натрупал над $ 7.8 милиона.

Според обвинителния акт, Гит има мрежа от форуми и уебсайтове, използвани за предоставяне на информация за това как да се извършват редица компютърни престъпления. Един от форумите е предоставял открадната информация за кредитни карти. Докато влизането във форума е безплатно, членовете могат да закупят “VIP” членство, за да получават “свежи” данни от кредитни карти. Гит също публикува различни ръководства, които нарушават закона за компютрите и изпирането на пари в страната. Търди се, че Гит също е ръководил друга измама, продавайки измамно мобилни телефони.

Обвинителният акт описва схема, в която Гит иска от клиента да прехвърли парите за телефона. След това, клиента е блокиран във форума, без да получи телефон. След това, от името на измамения клиент, той публикува позитивно мненние за транзакцията и продавача. Израелската държавна прокуратура твърди, че Гит е поискал всички плащания да бъдат извършени в Биткойн. Той съобщава, че е успял да натрупа повече от 1,071 биткойна между 2008 г. и 2018 г.

Биткойн портфейла на обвиняемия е сезиран и средствата в него ще бъдат конфискувани. Това ще стане, ако и когато той е признат за виновен за престъпленията си. Прокуратурата също така се стреми да удължи срока на задържането на Гит до края на съдебния процес. Това е поради потенциалния му бягство и опасенията, че достъпът до интернет ще му позволи да продължи престъпната си дейност.

Ние сме крадци, откъдето можем да вземем пари – ще ги вземем, независимо откъде – от Израел, САЩ или дори от Луната – ще ги достигнем и ще ги използваме. – Халми Гит

Прочетете за дело за изнудване в Индия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.