НАЧАЛО Други

10-те най-влиятелни жени в блокчейн и крипто индустрията за 2018 година

ДЕК. 29, 2018 09:58 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 10-те най-влиятелни жени в блокчейн и крипто индустрията за 2018 година

Да вземем две неоспорими тенденции на съвременната епоха: блокчейн и феминизъм. Сложете ги на везната. Кое надделява?


Милиарди токени с променлива стойност или милиони решителни дами? Да кажем веднага, няма решение за подобен умствен експеримент с оглед на неговата абсурдност, но тези две тенденции определено са по-силни в комбинация. Така че днес нека разгледаме влиятелните жени в крипто индустрията.

Резултат с изображение за women influence

Кои са тези жени, действащи като Жана д'Арк, Мария Тереза и Маргарет Тачър в областта на криптовалутите, блокчейн и крипто регулацията?


Въведение


Разгледайте статистиката за ангажираността на Биткойн общността по пол ...… И разликата в собствеността на Етериум портфейли:Наблюдаваната диспропорция е по-сходна при неравенството между половете сред шофьорите на камиони и капитаните, отколкото при правосъдието. Защо? Първата причина е силният дисбаланс между половете в традиционния финансов свят, който всъщност даде живот на света на криптовалутите: жените заемат по-малко от 10% от позициите в американските инвестиционни фондове. На второ място, в ранните етапи на развитие, когато влиятелните личности на Twitter придобиват своята сила, криптовалутата се използва главно за закупуване на три вида стоки: оръжия, незаконна порнография и наркотици (продажбата им също е доминиран от мъжете бизнес).

Жените дойдоха в криптосферата, представлявана от малка общност от ексцентрици, създали технологията, основана на оригиналната идея за свобода и братство във финансовия свят. Някои жени, които влязоха в света на криптовалутите, са от журналистически произход: тези жени имат стотици хиляди последователи и се считат за влиятелни.

40% от служителите на Bancor са жени. Ръководителят на IBM Blockchain е Мери Уик. Блайт Мастърс създава концепцията за кредитни суапове по подразбиране (CDS) и става изпълнителен директор на JP Morgan на 28 години. И сега нека започнем със списъка.


Лаура Шин • Журналист и редактор

 • Жителство: САЩ

 • Възраст 43 години (Август 1975)Резултат с изображение за laura shin


Лора е била старши редактор на Forbes, фокусирайки се върху крипто и блокейн. Сега тя е независим журналист и водещ на подкаста Unchained: Big Ideas From the Worlds of Blockchain and Cryptocurrency, както и Unconfirmed: Insights and Analysis From the Top Minds in Crypto. Лора кани най-влиятелните хора в крипто индустрията като Бари Силбърт, Туур Деместър и Артър Хейс. Тя лично познава всички влиятелни хора и самата тя се превръща в такава.


Мелтъм Демирърс • Директор на развитието за Digital Currency Group

 • Жителство: САЩ

 • Възраст: 31 години (1987)Резултат с изображение за meltem demirors


Мелтън стигна до блокчейн чрез консултантство: работи като консултант по стратегиите в Deloitte, преди да заеме длъжността директор на развитието на Digital Cur ren cy Group. В DCG, една от най-влиятелните компании за рисков капитал, инвестираща в криптовалути, Мелтъм е отговорна за откриването и създаването на блокчейн стартъпи, които им дават достъп до международния крипто пазар.

Освен това, тя е член на Блокчейн Съвета на Световния Икономически Форум в Давос, а в свободното си време, тя участва в образователни проекти за жени и изнася лекции по блокчейн в MIT Media Lab и Оксфорд.


Елизабет Старк • CEO Lightning Labs

 • Жителство: САЩ

 • Възраст: неизвестнаРезултат с изображение за elizabeth stark


Елизабет допреди четеше курс за бъдещето на интернет в Йейл и Станфорд, а сега управлява Lightning Labs, която тя основава през 2016 г. Lightning Labs разработват технология за ускоряване на крипто транзакциите за следващото поколение децентрализирана финансова инфраструктура. Досега компанията е разработила приложение за протокола Lightning Network и платформата Neutrino, която позволява използването на блокчейн за смартфони.


Мери Уик • Ръководител IBM блокчейн

 • Жителство: САЩ

 • Възраст 57 години (Октомври 1960)Свързано изображение


Мeри работи за IBM повече от 30 години. Тя е била инженер и мениджър в различни подразделения, но любовта й към иновациите я води до позицията на ръководител на отдел Блокчейн. IBM е една от първите корпорации, които поддържат блокчейн. Сега, като част от проекта Hyperledger, компанията разработва софтуер с отворен код за блокчейн. По-специално, тя включва платформата IBM Food Trust - решението за контролирана логистика на храни, което вече се използва от Walmart.


Блайт Мастърс • СEO Digital Asset Holdings

 • Жителство: Великобритания

 • Възраст 49 години (Март 1969)Свързано изображение


Блайт Мастърс навлиза в блокчейн от банковия сектор. На 28 години тя става изпълнителен директор на JP Morgan и разработва концепцията за CDS. През 2015 година, тя напуска глобалните финанси и създава стартъпа Digital Asset Holdings. Компанията разработва софтуер, предназначен да помогне на банките да се научат как да работят с блокчейн.


Катлийн Брайтман • Съозновател на Tezos

 • Жителство: САЩ

 • Възраст: 28 години Катлийн е главен изпълнителен директор на Dynamic Ledger Solutions, компанията, която разработи Tezos и привлече след това рекордните $232 милиона чрез ICO. Преди това Катлийн работи за R3, блокчейн консорциума, който обединява повече от 70 финансови компании. Тя също така е работила в Bridgewater Associates и Wall Street Journal. Списанието Fortune включваше Катлийн в списъка на 40 под 40, който оценява най-успешните предприемачи под 40 години.


Галя Бенарци • Съосновател на Bancor

 • Жителство: Израел

 • Възраст: неизвестнаРезултат с изображение за galia benartzi


Галя е технологичен предприемач и съосновател на Bancor. Компанията разработва стандарт за създаване на смарт-токени, които са криптовалути с вградена конвертируемост директно чрез смарт договори. Галя живее в Тел Авив, подкрепя финтех стартъпи и участва в израелския Burning Man.


Памела Морган • Основател на Third Key Solutions

 • Жителство: САЩ

 • Възраст: неизвестнаРезултат с изображение за pamela morgan


Памела е адвокат. През 2015 гoдина тя основава консултантска агенция Third Key Solutions, която предоставя услуги на фирми, които искат да използват криптовалути в бизнеса си. Агенцията се занимава и с правни въпроси. Наскоро Памела публикува книга, озаглавена "Планиране на наследството от крипто активи: Просто ръководство за собствениците".


Тифани Хайден • Съосновател на Casheer

 • Жителство: САЩ

 • Възраст: 40 години (Март 1978)Резултат с изображение за tiffany hayden


Тифани определя себе си като самоука, която се интересува от финансовите технологии. През 2014 година тя стартира платформата за мобилни плащания Casheer. В момента Тифани е добре познат инфлуенсър, пише за Medium и подкрепя Ripple.


Алексия Бонацос • Основател на Dream Machine

 • Жителство: САЩ

 • Възраст: 37 години (1982)Резултат с изображение за alexia bonatsos


Бившият главен редактор на TechCrunch основава Dream Machine, рисков фонд, който инвестира в стартъпи, които използват изкуствен интелект, аугментирана реалност и блокчейн. Фондът инвестира $3 милиона в TruStory, което помага да се идентифицират ICO измамите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света