НАЧАЛО Други

10 интересни употреби на крипто и блокчейн

ДЕК. 12, 2018 18:50 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 10 интересни употреби на крипто и блокчейн

Сега повече от всякога е моментът да мислим за криптовалутите.


Поради една или друга причина, те са стават все по-популярни. Това надали е изненада за ранните осиновители на технологията. След финансовата криза, не всички са толкова склонни да се доверят на банките, заради това идеята за децентрализирана валута е примамлива.

Несъмнено, криптовалутите и блокчейн ще променят не само финансовия сектор. Ето няколко примера:


1. Управление на богатството


Управлението на богатството е един от най-вълнуващите начини, по които могат да се използват криптовалутите.

SwissBorg е компания, която е създала свои собствени токени за инвестиционни решения. Те дават на инвеститорите голяма възможност да управляват богатството си без граници или ограничения.


"Независимо дали сте човек, DAO [децентрализирана автономна организация] или финансов експерт, SwissBorg е демократична екосистема, в която можете да управлявате портфолио от крипто активи".

2. По-добри реклами


Цифрови издатели и рекламодатели се опитват да намерят начини да увеличат своята релевантност. Днес традиционните банерни реклами, които почти нямат нищо общо със статия, са просто неефективни. За да оправи проблема, SolidOpinion въведе нов тип реклама с плащане за всяко гледане. В нея рекламодателите могат да плащат за ценни банерни места точно над релеватна статия.

Тази технология използва патентована форма на криптовалута, Engagement Token за да повиши ангажираността.

Както издателите, така и членовете на аудиторията могат да печелят токени, като коментират и публикуват оригинално съдържание. Рекламодателите купуват токени, за да избират рекламните си разположения в релевантни статии.


3. Етични бизнес практики


Крипто може да се използва и за насърчаване на етичните бизнес практики. Тъй като блокчейн позволява да се проследяват всички сделки с пълна прозрачност, предприятията, които регистрират нарушения на правата на човека - например риболовната индустрия - ще трябва да наблегнат на по-етични бизнес практики.


4. Борба с изборните измами


Друго етично приложение на крипто ще бъде неговата способност да спомага в битката с изборните измами. Сантяго Сири е съосновател на "Демокрация Земя", нестопанска организация, която проектира приложение за комбиниране на гласуването с блокчейн технология. Сири казва, че с крипто, избирателната измама - или всякакъв друг вид корупция включваща пари - вече няма да е възможна.


5. По-малко корупция при благотворителните организации


Освен това, крипто може да се използва, за да се избегне корупцията в благотворителни организации. Поради способността си да държи фирмите отговорни, блок-веригата може да елиминира изтичането на средства. Ето защо Световната продоволствена програма (WFP) използва блокчейн, за да осигури безопасно разпределяне на паричната помощ.


6. По-зелен свят


Ако сте еколог, ще бъдете щастливи да чуете, че крипто може да се използва и за да направи света по-зелен.

Например, има Brooklyn Microgrid. С тази система хората, които вече имат слънчеви панели, могат да продават екологични кредити чрез телефонно приложение на жители, които нямат пряк достъп - което означава, че използват по-малко енергия, базирана на въглероден диоксид и повече слънчева енергия.


7. Пътуване


Тъй като Bitcoin се приема от все повече търговци на дребно, хората ще имат шанса да ги използват за много транзакции. Пътуванията са само една категория. Сайтът cheapair.com, туристическа агенция, където можете да закупите полети, хотели, коли под наем и круизи, приема Биткойн от 2013 г. насам.


8. Обучение


Все повече и повече училищата приемат крипто като начин на плащане. Според Futurism.com, университетите в Швейцария, Германия, Кипър и Съединените щати започнаха да приемат Bitcoin като плащане. Този начин на плащане непременно ще нараства, тъй като тази валута става все по-популярна.


9. Набиране на средства


Много фирми започнаха да използват крипто, за да финансират своите идеи, услуги и продукти. Вместо да използват традиционните средства за финансиране на инвестиции или чрез уебсайтове за набиране на средства като IndieGoGo и Kickstarter, стартиращите лидери търсят крипто като начин да набират пари. Тъй като е лесно да проследявате и получавате средства по този начин, това революционизира целия процес на набиране на средства.


10. Augmented reality


Благодарение на успеха на Pokemon Go и компании като Candy Lab, които са проправили пътя за AR-базирано на локация, се е развила съвсем нова поредица от стартиращи компании. Въз основа на местоположението, подобрената реалност ще бъде бъдещето на експерименталния маркетинг.

Използвате ли криптовалути в бизнеса или ежедневието си? Какви са предимствата и недостатъците?

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света