НАЧАЛО Други

1 от 3 лондончани смятат да инвестират в крипто

ДЕК. 14, 2018 15:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 1 от 3 лондончани смятат да инвестират в крипто

Неотдавнашно проучване разкрива, че 30% от лондончаните планират да инвестират в криптовалути, над два пъти повече от средната стойност от 13% за страната.


Проучването бе проведено от Atomik от името на Rathbone Investment Management и имаше извадка от 1503 възрастни във Великобритания.


Инвестиционният директор на Rathbone IM Робърт Хюз-Пени твърди, че повишената обществена осведоменост и бичия пазар от 2017 г. се дължат на внезапен интерес:

Доходите, направени от първите осиновители на Биткойн и други криптовалути са широко познати. Тези ранни инвеститори бяха последвани от други, които искат да направят подобни печалби. Проучването установи, че 37% от възрастните под 35 години се интересуват от инвестиране в цифрови активи, докато само 4% от хората над 45 години ще обмислят инвестиции. Докато цифровите активи очевидно са много популярни сред лондонските инвеститори, повече хора са спестили пари в традиционни инвестиции като спестовни сметки или акции. Също така е установено, че един от осем крипто инвеститора в Лондон приписва сегашното си богатство на цифрови валути като Биткойн и Етериум в сравнение с едва 4% в други части на Великобритания.

Той добави:
Тези цифри предполагат, че в Лондон има редица инвеститори с по-кратки инвестиционни цели, които са по-податливи на така нареченият Биткойн хайп, докато извън столицата, инвеститорите не се включиха в това, което е високорисков клас активи.

Изследване от юни също така разкрива, че една четвърт от милениалите в Обединеното кралство предпочита Биткойн за инвестиции в недвижими имоти, гледайки на цифровия актив като по-обещаваща възможност от закупуването на физическа собственост, с ясно предпочитание към Биткойн над акции, държавни облигации и злато.

Предвид това, че Лондон е международен център за финтех и финанси, е обещаващо да се види, че лондончани показват подкрепа за инвестициите в криптовалута.

Проучване от юли, проведено от платформата за търговия с ценни книжа SharesPost, установи, че 72% от инвеститорите в криптовалута планират да купят повече крипто тази година, като мнозинството очакват масово приемане до 2025 г., 66% от инвеститорите също очакват ръст на цените през следващата година.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света