Home

Хиляди хакнати крипто портфейла в Австралия

05.08.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хиляди хакнати крипто портфейла в Австралия

Според доклад на Financial Review над 2,000 крипто портфейла, собственост на австралийци, са били хакнати от чуждестранни извършители на измами. Това откритие е част от операция Spincaster - глобална инициатива за борба с киберпрестъпността.

Австралийската федерална полиция (AFP) и координационния център за борба с киберпрестъпността (JPC3) са ръководители на тази операция, като работят в сътрудничество с международни правоприлагащи органи за борба с дигиталните измами.

В доклада се посочва, че тези компрометирани портфейли са свързани с няколко крипто борси, въпреки че конкретни имена не бяха разкрити. Хакерите се възползват от системни уязвимости, за да получат достъп и да източат средствата на нищо неподозиращите жертви.

Инцидентите, при които киберпрестъпници изтеглят милиони долари в криптовалути от потребители, стават все по-чести. AFP и други световни органи са бдителни в усилията си да предотвратят подобни хакерски атаки.

Австралийската полиция подчерта значението на засилването на протоколите за сигурност при извършване на транзакции с Биткойн, за да се избегнат сходни ситуации. Те препоръчват да се използват силни, уникални пароли, да се активира двуфакторна автентикация и да се обръща особено внимание на подозрителни имейли.

Данните сочат, че хакерите използват усъвършенствани техники, за да се насочат към следващите си жертви, тъй като крипто измамите продължават да се увеличават, предизвиквайки сериозни тревоги в Австралия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакери местят $12 милиона, откраднати от скорошната атака на WazirX

След хакването на индийската крипто борса WazirX на стойност $230 милиона нападателите са прехвърлили още $12 милиона в Етериум.

20.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.