Home

Биткойн: 3 причини, поради които цената може да се насочва към нов исторически връх

12.08.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: 3 причини, поради които цената може да се насочва към нов исторически връх

Биткойн (BTC) преживя значителен спад, като се понижи с над 25% по време на сътресенията, които се разпространиха към по-голямата част от световния пазар на 5 август.

Появяващите се индикатори обаче сочат, че този спад може да е мечи капан и цената на Биткойн потенциално може да се възстанови, създавайки предпоставки за нов исторически връх през 2024 г.

Причина номер 1

Цената на Биткойн (BTC) показва признаци на бича дивергенция на седмичните графики. Докато BTC формира по-ниски дъна от юли насам, седмичният индекс на относителната сила (RSI) показва по-високи дъна. Тази дивергенция би могла да означава, че низходящият импулс губи сила, което подсказва за възможно обръщане на движението във възходяща посока.

За да се сведе до минимум рискът от фалшиви сигнали, е важно бичите дивергенции да се потвърждават с други технически показатели. Напоследък изглежда, че Биткойн е образувал форма на Doji свещ. Този модел, който обикновено се наблюдава след силен тренд в една от двете посоки, често сигнализира за потенциално обръщане или поне за временна пауза преди възобновяване на тренда.

Този модел, съчетан с нарастващите обеми на търговия в близост до долната трендлиния на модела на бичия флаг на графиката на Биткойн, отразява стабилното доверие на търговците в потенциалното възстановяване на цените. Тази комбинация предполага, че до септември Биткойн може да се покачи към горната трендлиния на флага или приблизително $66,500.

Бичите флагове обикновено се разглеждат като бичи модели на продължение, така че решително затваряне над горната трендлиния на флага може да предизвика рали. Цената потенциално може да се повиши със сума, равна на размера на предишния възходящ тренд преди формирането на флага.

Като цяло конвергенцията на фигурата на бичия флаг, Doji моделът и сигналите за бича дивергенция може да проправи пътя на BTC да пробие над $79,000, като потенциално постави нов рекорд през следващите месеци.

Причина номер 2

Ончейн данните, проследяващи най-богатите инвеститори в Биткойн, обикновено наричани “китове”, подкрепят бичите сигнали за обръщане на тренда. Според Glassnode китовете, притежаващи поне 1,000 BTC, наскоро са изтеглили значително количество Биткойн от борсите, отбелязвайки най-големия скок в придобиванията от 2015 г. насам. През последните 30 дни са били изтеглени около 73,350 BTC от борсите.

Подобни мащабни тегления често се тълкуват като бичи сигнал, тъй като предполагат, че тези субекти възнамеряват да задържат своите BTC, вместо да ги продават за други активи или фиатна валута. Последният път, когато Биткойн китовете направиха тегления от такъв мащаб, беше през 2015 г., когато BTC се търгуваше на цена от около $220, което предшестваше масовия бичи скок, който в крайна сметка изтласка цената на Биткойн до $20,000 към декември 2017 г.

Причина номер 3

Макроикономическите фактори допълнително подсилват бичите перспективи пред Биткойн. Към 12 август данните от CME сочат 100% сигурност, че Федералният резерв на САЩ ще намали основните си лихвени проценти през септември. Вероятността за понижение на лихвите с 25 базисни пункта понастоящем е 51.5%, в сравнение с 15% само седмица по-рано, а останалата вероятност сочи за понижение с 50 пункта. Това развитие се разглежда като положителен знак за Биткойн.

Тази седмица е от решаващо значение за преценката на позицията на Фед по отношение на лихвените проценти, като на 14 август ще бъдат публикувани докладите за цените на производител и потребителските цени в САЩ за юли. Всякакви признаци на нарастваща инфлация биха могли да възпрат председателя на Фед Джером Пауъл от намаляване на лихвените проценти през септември, което би могло да създаде рискове за Биткойн и по-широкия крипто пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Анализатор прогнозира значително намаляване на лихвените проценти на Фед и сътресения на пазара

Известният криптоаналитик, познат като “Doctor Profit” направи смели прогнози за предстоящата среща на Федералния резерв на 18 септември.

16.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Експерт прогнозира, че Биткойн ще увеличи стойността си 10 пъти и ще промени финансите

В неотдавнашно интервю математикът Фред Крюгер обсъди потенциала на Биткойн, разглеждайки го като революционна сила във финансите.

16.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Уолстрийт навлиза в крипто сектора въпреки високите разходи и регулаторните пречки

Очаква се компаниите от Уолстрийт да продължат да разширяват дейността си в областта на криптовалутите, въпреки нарастващата конкуренция и минималната корелация между Биткойн и традиционните индекси като S&P 500 и Nasdaq.

16.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Цената на Биткойн може да падне под $58,000 според популярен икономист

Известният критик на Биткойн Питър Шиф отново прогнозира рязък спад в стойността на криптовалутата, като предполага, че тя може да падне под $58,000.

16.09.2024 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.