Home

Банката на Китай издаде първите токенизирани ценни книжа на Етериум

13.06.2023 7:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банката на Китай издаде първите токенизирани ценни книжа на Етериум

Банката на Китай, успешно пусна първата токенизирана ценна книга в Китай върху блокчейна на Етериум. Токенизираните облигации, първоначално създадени от UBS, вече са емитирани за клиенти в Хонконг.

Този новаторски ход прави институцията първата банка в Китай, която предлага токенизирани ценни книжа в рамките на страната. Тя представи на своите клиенти напълно дигитално структурирани облигации на стойност 200 милиона китайски офшорни ренминби (CNH) чрез съвместни усилия с UBS.

Напоследък индустрията на дигиталните активи стана свидетел на забележителен напредък, като регулаторните органи на САЩ предприеха действия срещу големи крипто борси. За разлика от тях Китай направи значителна крачка напред, като възприе токенизираните ценни книжа.

Токенизираните ценни книжа, разработени в партньорство с UBS, бяха официално пуснати на пазара от Банката на Китай. Този крайъгълен камък представлява значително постижение и за двете институции.

Съвместните усилия между банката и UBS разширяват проекта на UBS в Азиатско-тихоокеанския регион, обслужвайки китайските клиенти.

Преди това UBS издаде токенизирана облигация с фиксиран лихвен процент на стойност $50 милиона през 2022 г., очаквайки развитието, което ще се случи с Банката на Китай и нейната китайска клиентела.

В прессъобщение UBS подчерта пионерския характер на сделката, заявявайки, че “както Банката на Китай, така и UBS са предприели нови стъпки по отношение на приложимото право и видовете блокчейн“, емитирайки тези дигитални ценни книжа.

Освен това тя подчерта, че този продукт, учреден съгласно законодателството на Хонконг и Швейцария, е първият по рода си в Азиатско-тихоокеанския регион.

Заместник-изпълнителният директор на Банката на Китай, г-жа Ин Уан, изрази ентусиазъм от този важен етап и подчерта ролята на сътрудничеството за опростяване на пазарите и продуктите на дигиталните активи. 

Тя също така изрази увереност в растежа на дигиталната икономика на Хонконг и в ангажимента на банката да насърчава дигиталната трансформация и иновативното развитие на финансовата индустрия в Хонконг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Гари Генслер ще отговаря на въпросите на Конгреса – какво да очакваме?

Крипто пазарът е под напрежение, тъй като председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер се подготвя да даде показания пред Конгреса тази седмица.

24.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Riot и Bitfarms стигнаха до споразумение – какво следва за добива на Биткойн?

Riot Platforms Inc. и Bitfarms финализираха споразумение след продължителни и оспорвани преговори относно предишния опит на Riot да придобие Bitfarms.

24.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Този крипто проект набра $100 милиона, за да повиши блокчейн мащабируемостта

Според официално съобщение е осигурено ново финансиране в размер на $100 милиона.

24.09.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето защо Фед намалиха лихвения процент според Артър Хейс

Неотдавнашното намаляване на лихвения процент с 50 базисни пункта от страна на Федералния резерв се разглежда от някои като ход в подкрепа на президентската кампания на Камала Харис.

24.09.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.