Home

Ще стане ли топ крипто борсата Binance публична?

22.08.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще стане ли топ крипто борсата Binance публична?

Ричард Тенг, който пое поста на главен изпълнителен директор на Binance през 2023 г., заяви, че компанията не планира да се стреми към първично публично предлагане (IPO), тъй като излага дългосрочна визия за борсата. Тенг наследи Чанпенг „CZ“ Джао, който се оттегли от поста си след сериозно споразумение с американските власти.

Под ръководството на Тенг, Binance преминава от структура, ръководена от основателите, към структура, управлявана от управителния съвет. Сред приоритетите му е създаването на постоянно седалище – цел, която дълго време се изплъзваше на компанията.

Въпреки повишаващите се цени на криптовалутите и нарастващия интерес от страна на традиционните финансови институции, Тенг подчерта, че Binance е в силна финансова позиция и не е необходимо да обмисля IPO или допълнително набиране на средства. Той подчерта, че борсата е печеливша от първите си дни и е предпазлива по отношение на разходите си.

Подходът на Тенг отразява промяната към по-голяма прозрачност и спазване на регулаторните изисквания. Той отбеляза, че бюджетът на борсата за спазване на изискванията се е увеличил с 36% през миналата година и подчерта значението на изграждането на устойчиви и дългосрочни операции. Тенг предвижда Binance да процъфтява през следващите 50 до 100 години.

Главният изпълнителен директор на компанията даде ясно да се разбере, че не се ангажира с Джао, на когото по закон е забранено да участва в операциите като част от споразумението в САЩ. Съпругата на Джао, Йе Хи, обаче продължава да участва в управлението на човешките ресурси на Binance.

Що се отнася до потенциалното набиране на средства за намаляване на дела на Джао, Тенг остави решението на управителния съвет и омаловажи всяко въздействие, което правните проблеми на Джао биха могли да окажат върху регулаторния статут на Binance. Той посочи неотдавнашните регулаторни одобрения и споразумения в различни държави като доказателство за продължаващите усилия на Binance да се справи с регулаторните предизвикателства.

Тенг също така подчерта, че стратегическият фокус на Binance остава върху международните пазари, а не върху САЩ, и отхвърли опасенията за влияние на президентските избори в САЩ върху дейността на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC вероятно ще обжалва решението по делото с Ripple с наближаването на крайния срок

Напрежението около делото на Ripple срещу SEC се засилва, тъй като дискусиите за потенциално обжалване набират скорост.

22.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.