НАЧАЛО Алткойни

XRP вече е част от Специалната икономическа зона на Дубай

ноември 3, 2023 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP вече е част от Специалната икономическа зона на Дубай

Дубайският международен финансов център (DIFC) даде одобрение за включването на два криптовалутни актива, а именно XRP и Toncoi (TON), в рамките на своята специална икономическа зона.

Тези допълнения се присъединяват към одобрените по-рано криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Лайткойн (LTC).

Това решение ще даде възможност на над 4,000 финансови институции и компании, опериращи на територията на DIFC, да включат XRP и TON в своите операции.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, изрази своята благодарност за насърчаването на приемането на дигитални активи от страна на Dubai Financial Services Authority (DFSA), като подчерта ролята му за позиционирането на Дубай като виден център за финансови услуги.

DFSA, който контролира DIFC, въведе крипторегламенти през октомври 2021 г., сигнализирайки за отдадеността на емирството да се превърне в глобален център за криптовалути. През последните години Дубай направи значителни стъпки за създаване на по-благоприятна среда за компаниите и активите в областта на криптовалутите.

Включването на тези токени разшири обхвата им до над 4,000 институции, а институционалното участие често служи като катализатор за растежа на пазара. Освен това XRP неотдавна получи одобрение от американски съд, което потвърждава статута му на несигурност.

Въпреки че в решението се посочва, че продажбите на институционални инвеститори могат да бъдат класифицирани като “ценни книжа“, пълното въздействие върху цената на токена остава несигурно. Въпреки това това развитие се оценява положително за проекта.

С увеличаването на броя на институциите в Дубай, които проучват тези активи, очакваме ръст в приемането както на XRP, така и на TON.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.