НАЧАЛО Алткойни

Топ 5 алткойни, които да следим през 2023 година

декември 28, 2022 19:11 7 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 алткойни, които да следим през 2023 година

Алткойните са рискови активи, които обаче предлага висока потенциална възвръщаемост. Кои са някои от най-интересните алткойни на пазара и заслужава ли си да ги следим?

Света на криптовалутите лека-полека се разширява, като с течение на времето се появиха нови алткойни, които предлагат подобрени услуги в сравнение с наличните на пазара. Именно защото хората виждат стойност в дадения продукт, те са склонни да инвестират в него.

В тази статия ще разгледаме най-добрите 5 алткойна, които очакваме да избухнат през 2023 година. Също така ще отговорим на вълнуващи въпроси, свързани с цялостната инвестиция в подобни активи, като се позовем върху факти и примери от миналото.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Следващия алткойн сезон – 2023 година

Алткойн сезоните са период, в който портфолиото ви може да се представи по-добре от пазара. Именно тогава съществуват най-много възможности за голяма възвръщаемост в кратък срок от време. 

През 2022 година цените на почти всички активи в крипто света поеха удар, но през 2021 година успяхме да се насладим на плодовит и сравнително дълъг алткойн сезон. Именно тогава, някои активи като Decentraland (MANA), Sandbox (SAND) и Enjin Coin (ENJ) успяха да скочат с 5,000%, което само по себе си осигури големи печалби за всеки ранен инвеститор в проектите. 

С наближаващия халвинг на Биткойн очакваме идната 2023 година да ни предостави нови възможности на пазара. Предвид това, че последният период преди халвинга беше сравнително волатилен, може спокойно да видим кратък алткойн сезон, който да предложи известни печалби.

 

Топ 5 най-добри алткойни, в които да инвестираме през 2023 година 

Макар и по-рискови активи, алткойните привличат интереса на инвеститорите с голямата си възвръщаемост при добре стекли се обстоятелства. Въпреки това, мнозина остават скептично настроени относно тях, тъй като не ги смятат за надеждни монети, в които да се инвестира дългосрочно. 

Все пак, ще разгледаме най-добрите 5 алткойни, подходящи за инвестиция през 2023 година.

FightOut

fightout

FightOut е крипто проект в сферата на фитнеса и здравословния начин на живот. Екипът се стреми да стимулира хората да повишат физическата си активност посредством своя Move-to-Earn продукт.

Всяко физическо натоварване от страна на последователите им не само ще се отрази положително на тях, но и ще им даде възможност да спечелят награди и други изненади от FightOut.

Tокенът на проекта е $FGHT, като функционалностите му са много, което неминуемо придава допълнителна стойност. Инвеститорите могат да стейкват своите $FGHT токени или пък да ги използват за абонаментни плащания или за отстъпки, свързани с частни или групови уроци с професионалисти. 

FightOut все още се намира в първия етап от предварителната си продажба, като към момента са набрани малко над $2.5 милиона, които ще бъдат използвани за развитието на проекта. Цената на един токен пък е едва $0.01665002, което е приемлива цена за всеки тип инвеститори.

Dash 2 Trade

d2t

Dash 2 Trade е проект, чиято цел е да създаде по-добра и информативна среда за участниците на крипто пазара. Екипът разполага с много опит в тази област, тъй като вече успя да развие предишния си продукт – Learn 2 Trade. Платформата има над 70,000 потребители, което неминуемо олицетворява техния успех. 

Dash 2 Trade ще се отличава от първата им идея по няколко начина. Новата платформа ще предлага курирани трейдинг сигнали, като ще разполага както с платена, така и с безплатна, но доста по-лимитирана версия откъм възможности и достъп до информация.

Проектът ще разчита на сериозна подкрепа от многофункционалния D2T токен, като към момента са продадени 78% от предназначените за предварителната продажба токени.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.Dash 2 Trade официално обяви някои ключови дати в развитието си, като на 5 януари, 2023г. ще пуснат за ползване таблото за управление в апликацията, докато 11 януари ще бъде моментът, който всички очакват – навлизането на пазара посредством централизирана борса.

d2t

C+ Charge

c-charge

С+ Charge предлага услуги в сферата на електрическите автомобили. Посредством своя CCHG токен всеки потребител ще може да заплаща таксата си за зареждане на определена станция. Процесът ще бъде още по-ефикасен, тъй като ще бъде използвана блокчейн технологията, която предлага бързи и сигурни транзакции. 

Токенът на екосистемата може да бъде използван и за стейкване, което ще допринесе за потенциално повишаване на стойността му. Също така, всеки, който използва CCHG, ще има възможността да се сдобие с незаменяеми токени (NFT) под формата на награда за лоялност. 

C+ Charge се стреми да навлезе постепенно в този мултимилионен сектор, като предложи решение на нарастващи проблеми, свързани със зареждането на електромобилите.

Имайки предвид, че съществуват близо 2.08 милиона зареждащи станции по цял свят, полето им за изява е значително. 

Към момента всеки може да закупи своя CCHG токен срещу едва $0.013, а по време на последния етап от предварителната продажба тази стойност ще се покачи до $0.0235. 

Това само по себе си представлява добър стимул за всеки ранен инвеститор, тъй като разликата в цените би била цели 80%.

RobotEra

RobotEra представлява Play-to-Earn игра, в която всеки влиза в ролята на робот, чиято цел е да изгради един нов свят върху разрушената планета TARO. Екипът привлича интереса на новите играчи посредством уникалните кадри и графики, както и чрез 3D дизайните на героите в играта. 

RobotEra може да разчита на своя токен – TARO, който ще бъде използван по няколко начина от играчите. Те ще могат да закупят допълнителни атрибути и аксесоари за героя си. Към момента са събрани почти $30 милиона в инвестиции, а един токен се търгува срещу $0.020.

Всеки потребител ще има свое лично NFT, което може да персонализира по свой вкус, като това несъмнено ще вдигне стойността на целия продукт. Участниците в метавселената на RobotEra ще могат допълнително да развият креативността си, като една от дейностите им ще е свързана със строежа на обществени сгради, болници, училища и с работа върху всякакви проекти, които биха допринесли за по-светлото бъдеще на планетата.  

Calvaria

ria

Calvaria е нов крипто проект, който представлява Play-to-Earn игра на карти, наречена “Дуели на Вечността”. Участниците ще се изправят един срещу друг, като само най-умелите ще стигат до големите награди, предоставени от екипа на Calvaria. 

Проектът ще бъде захранван от $RIA токена, като той може да бъде използван за закупуване на допълнителни материали в играта. Също така, при желание, всеки може да задели своите токени и да печели всекидневно посредством стейкинг механизма.

calvaria

Какво е алткойн? 

Алткойн представлява алтернативна монета, като често този термин се използва за всяка криптовалута различна от Биткойн (BTC). Алткойните принадлежат към блокчейните, за които са предназначени още в самото начало на развитието си. 

Има различни видове и категории алткойни на пазара, като с течение на времето техният брой стана огромен. Първият алткойн в историята на криптовалутите е Лайткойн, разклонен от блокчейна на Биткойн през далечната 2011 г. Той използва различен консенсусен механизъм за доказателство на работа (Proof-of-Work) от този на най-развилата се криптовалута. 

Трябва ли да разгледате алткойните? 

Няма универсален отговор на този въпрос, тъй като винаги зависи от специфичния актив, в който се инвестира. Някои алткойни залъгват с добър маркетинг и не успяват да се реализират впоследствие. Други пък може да не изглеждат надеждни, но някак съумяват да доразвият идеята си и се превръщат в големи играчи на пазара. 

Като цяло, всеки сам трябва да направи детайлно проучване, чрез което да се запознае с избрания от него продукт. Инвестирането в алткойни е рисков ход, но пък може да се отплати многократно при добре направен прочит на ситуацията.

Заключение

fightout

Всеки един от тези проекти разполага с голям потенциал, което несъмнено ги превръща в инвестиции със значителен потенциал за предстоящата 2023 година. В допълнение на това, при добре стекли се обстоятелства, инвеститорите могат да се насладят на многократна възвръщаемост. 

Алткойн сезоните са същинска наслада, тъй като именно тогава монетите на криптовалутите с по-ниска пазарна капитализация успяват да надиграят пазара.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Топ 5 алткойни, които да следим през 2023 година”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.