НАЧАЛО Алткойни

Tether са издали $10 милиарда в USDT само за 3 месеца

20.01.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether са издали $10 милиарда в USDT само за 3 месеца

Tether е на път да се присъедини към ексклузивната група от високо оценени проекти за криптовалути, известна като клуба на $100-те милиарда.

В тази елитна категория са влизали само четири криптовалути: Биткойн (BTC), Етериум (ETH), XRP и Binance Coin (BNB).

С пазарна капитализация от $95 милиарда към момента на писане на статията, Tether е на път да се превърне в първата стабилна монета, която ще достигне този крайъгълен камък. 

Биткойн достигна този статут през октомври 2017 г. по време на скока си до $20,000, а ETH последва примера му няколко месеца по-късно, заедно с XRP, макар че последният малко след това се смъкна под него.

BNB се присъедини към клуба в последвалия цикъл, достигайки почти $110 милиарда през ноември 2021 г. след историческия връх на Биткойн, но бързо излезе от него. Понастоящем само Биткойн и Етериум запазват позициите си.

Докато други криптовалути са се доближавали до този праг, Cardano (ADA) достигна $95 милиарда в последния бичи пазар, а Dogecoin (DOGE) се доближи до $89 милиарда няколко месеца по-рано, а Solana докосна $77 милиарда.

От съществено значение е да се отбележи разликата при определянето на пазарните капитали между стабилните монети като Tether и другите криптовалути. Пазарната горна граница на Tether е обвързана с неговото предлагане в обращение, за разлика от криптовалути като Биткойн и Етериум, чиито цени се определят на борсите. Стойността на Tether е фиксирана към $1, като всеки токен е обезпечен с активи, предимно американски държавни ценни книжа, държани в портфейла на Tether.

Пазарната горна граница на USDT е последователно съобразена с циркулиращото предлагане, повлияно от търсенето от страна на основните търговци, маркет мейкъри, доставчици на ликвидност и други участници в екосистемата. Tether активно управлява предлагането си, като изгаря токени по време на слабо търсене и изсича нови, когато търсенето се увеличава.

USDT играе значителна роля в крипто пространството, като участва в хиляди двойки и понастоящем се нарежда на първо място сред най-търгуваните криптовалути с дневен обем от около $41 милиарда, според CoinMarketCap.

Тъй като пазарите се радват на одобрението на спот Биткойн ETF в САЩ, Tether увеличава предлагането си. През октомври миналата година в обръщение е имало $85 милиарда под формата USDT, което показва, че през последните три месеца Tether е издала над $10 милиарда, което съвпада със скока на стойността на Биткойн с 60% през този период. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 3 най-добре представили се криптовалути за изминалата седмица

Пейзажът на криптовалутите претърпя бурна активност миналата седмица, като Биткойн (BTC) открадна светлината на прожекторите, достигайки впечатляващ връх от $52,945.

26.02.2024 9:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Мрежата на Polygon продължава да се разраства – какво се случва с цената на MATIC?

Мрежата Polygon (MATIC) наскоро достигна значителен етап в броя на адресите си. Въпреки този скок, реагираха ли пропорционално обемът на транзакциите и MATIC?

25.02.2024 19:00 2 мин. четене

25 държави ще позволят плащания с Shiba Inu (SHIB)

Плащанията със Shiba Inu (SHIB) са позиционирани така, че да придобият по-голяма популярност в приблизително 25 държави по света след неотдавнашното сътрудничество между две известни структури за финансови услуги – Apcopay и CoinPayments.

25.02.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.