НАЧАЛО Други

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

Според Лагард, растежът на криптовалутите има способността да възпрепятства ролята на централните банки да действат като “котва” на икономиката, като същевременно предупреждава, че дигиталните активи могат да доведат до ерата на свободното банкиране.

Тя отбеляза, че банките трябва да са част от въпросите, свързани с експериментирането с дигитални решения, като същевременно настоява кредиторите да отговорят на търсенето на дигитални плащания, за да поддържат ролята на “котва”.

Ние, централните банкери, работим като монетарна котва по отношение на търговските банки и частните пари. Ако не сме в тази игра, ако не участваме в експериментирането, иновациите или дигиталните пари на централната банка, рискуваме да загубим ролята, която сме играли в продължение на много десетилетия.

Имаме и исторически примери за периоди, когато монетарната котва на централната банка не е била налице, се предизвиква криза след криза. Със сигурност случаят по времето на свободното банкиране през XIX век е бил такъв. Искаме ли да се върнем към тези дни? Вероятно не.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.