НАЧАЛО Други

Отливът на средства от крипто продукти продължава почти 2 месеца

май 24, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отливът на средства от крипто продукти продължава почти 2 месеца

CoinShares, мениджър на дигитални активи, разкри, че институционалните инвеститори проявяват предпазливост на пазара, тъй като криптовалутите преживяват отлив за пета поредна седмица.

Според последния седмичен доклад за потоците на фондовете за дигитални активи на CoinShares институционалните инвеститори са продали крипто притежания на стойност $32 милиона през миналата седмица, отбелязвайки петата поредна седмица с отливи.

В доклада се посочва, че инвестиционните продукти за дигитални активи са претърпели изходящи потоци на обща стойност $32 милиона, което представлява кумулативен изходящ поток от $232 милиона през последните пет седмици или 0.7% от общите управлявани активи.

Търговските обеми за седмицата възлизат на $900 милиона, което е с 40% под средното ниво за тази година. Обемите на по-широкия пазар на доверените борси достигнаха най-ниското си ниво от края на 2020 г., възлизайки на $20 милиарда за седмицата.

Биткойн (BTC) понесе основната тежест на изходящите потоци, възлизайки на $33 милиона, по данни на CoinShares.

Докладът подчертава липсата на яснота по отношение на координираните негативни настроения, наблюдавани при дългосрочните и краткосрочните инвестиционни продукти. Негативните настроения се въртят предимно около Биткойн, както е през последните пет седмици.

През седмицата шорт позициите на Биткойн също отбелязаха незначителни изходящи потоци в размер на $1.3 милиона. През последните пет седмици при тези инвестиционни продукти се наблюдаваха изходящи потоци в размер на $235 милиона.

Докато при Етериум (ETH), водещата платформа за смарт договори, се наблюдаваха отливи от $1 милион, други алткойн продукти се представиха сравнително по-добре.

Инвестиционни продукти, които инвестират в множество криптовалути, привлякоха приток от $1.6 милиона.

Освен това продуктите Avalanche (AVAX), Лайткойн (LTC) и XRP се радваха на приток от съответно $0.7 милиона, $0.3 милиона и $0.2 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.