НАЧАЛО Биткойн

Колапса на долара ще изстреля Биткойн и останалите криптовалути

октомври 9, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колапса на долара ще изстреля Биткойн и останалите криптовалути

Цената на Биткойн загуби около 60% от достигането на връхната си точка от около $69,000 за токен в края на 2021 г., изтривайки около $2 трилиона от крипто пазара.

Сега, когато Федералният резерв се бори със “спиралата на смъртта” на американския дълг от $33 трилиона долара, анализаторите на Jefferies предупредиха, че Фед ще бъде принуден да стартира отново печатницата си за пари – потенциално сривайки американския долар и подхранвайки бум на цената на Биткойн, който ще се конкурира със златото.

Фед започна трудоемката задача да свие набъбналия си до близо $9 трилиона баланс през пролетта на 2022 г. след огромно разширяване, поради Ковид пандемията и икономически катастрофалните ограничения.

При така нареченото количествено затягане Фед изсмуква ликвидност от финансовата система, прехвърляйки тежестта на прясно емитирания дълг върху частния сектор.

Освен че намалява баланса си, Фед повишава лихвените проценти с исторически темп, тъй като се бори да овладее рязко покачващата се инфлация, създавайки това, за което някои се опасяват, че може да се превърне в контраинтуитивна “спирала на смъртта” за щатския долар, която в крайна сметка да повиши цената на Биткойн.

Междувременно Биткойн – и в по-малка степен други големи криптовалути като Етериум (ETH) и XRP – отбелязаха нарастване на институционалния интерес, воден от най-големия в света мениджър на активи BlackRock.

През юни BlackRock предизвика устрема на Уолстрийт към Биткойн и криптовалутите, като главният изпълнителен директор на компанията, Лари Финк, се обърна положително към Биткойн след години на скептицизъм.

Към момента на писане на статията Биткойн се тъергува на цена от $27,700, което отразява 2% спад за последните 7 дни.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.