НАЧАЛО Блокчейн

Дневните транзакции в Arbitrum достигнаха нов исторически връх

февруари 20, 2023 16:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дневните транзакции в Arbitrum достигнаха нов исторически връх

Въз основа на данните, записани на L2 платформата от втори слой на Етериум, броят на дневните транзакции в Arbitrum достигна нов исторически връх от 690,000 на 17 февруари.

Въпреки това, този рекорд все още изостава от конкурентната L2 мрежа на Optimism. Optimism имаше повече от 800,000 дневни транзакции в началото на януари, когато възнагради потребителите с инициативата NFT Quest. Според данните на L2Beat транзакциите във Arbitrum веригите Nova и One са нараснали със 168.8% и 67.8% през изминалата седмица.

Според данни общата стойност на заключените активите (TVL), блокирани в Arbitrum, се е увеличила до $3.32 милиарда към момента на писане на статията.

GMX е водещата платформа за деривати в мрежата с TVL от $522.7 милиона, следвана от Zyberswap и Uniswap.

През февруари Wu Blockchain съобщи, че при Arbitrum има постоянен приток на стабилни монети като този на USDC е нараснал с 31%, а USDT и DAI – съответно с 45% и 68%.

По данни на DeFillama общата пазарна капитализация на стабилните монети на Arbitrum възлиза на $1.26 милиарда, а USDC съставлява 66% от нея.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда цел от $180,000 за актива


Освен това обемът на търговията на децентрализираната борса (DEX) в L2 за предходната седмица се е увеличил с над 22%, изпреварвайки добре познати конкуренти като Binance Smart Chain (BSC), Polygon и други.

Обемът на търговията на DEX на Arbitrum, който възлиза на $307.2 милиона е по-висок от този на BSC – $272.7 милиона и Polygon – $159.1 през последните 24 часа. Той обаче все още е далеч зад обема на търговията, регистриран в основната мрежа на Етериум, който е $1.14 милиарда.

Броят на активните портфейли в Arbitrum се е увеличил като според данните на Dune Аnalytics те са около 2.8 милиона, а 2.2 милиона от тях са извършили поне една транзакция. Uniswap имаше най-голям обем на търговия на Arbitrum през последните 24 часа – $132.19 милиона, а на второ място е SushiSwap с $81.78 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене