Home

Добра идея ли е да се купи Биткойн над $30,000?

20.11.2023 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра идея ли е да се купи Биткойн над $30,000?

Докато Биткойн (BTC) се задържа над границата от $30,000, в крипто общността и във финансовата сфера продължава да стои един ключов въпрос: Кога е най-подходящият момент за навлизане на пазара?

Забележително е, че основната криптовалута прекара значителна част от годината под $30,000, преди да преживее възраждане.

Въпреки тази волатилност привържениците потвърждават трайната привлекателност на Биткойн, като предвиждат потенциален бъдещ растеж, обусловен от няколко катализатора. Всъщност Биткойн показва положителни показатели, възползвайки се от различни фактори, които движат пътя му нагоре.

На този етап различни непосредствени катализатори биха могли потенциално да повишат цената на Биткойн, превръщайки го в полезна инвестиция при цена над $30,000.

Едно от значимите неотдавнашни развития на Биткойн е съсредоточено около потенциалното одобрение на спот борсово търгувани фондове (ETF). Водещи структури като BlackRock, Ark Invest и други са подали заявления в Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), като очакват решение, което трябва да бъде взето през януари. Ако получат зелена светлина, тези ETF могат да влеят значителен капитал в Биткойн, което потенциално може да повиши цената му.

Друго важно събитие е предстоящото халвингът на Биткойн, предвиден за април 2024 г. Това циклично събитие, намаляващо наполовина процента на новото предлагане на Биткойн на всеки четири години, исторически предизвиква бичи тренд преди и след събитието.

Анализаторите предполагат, че като се има предвид този исторически модел, настоящият момент може да се окаже подходящ за инвестиране в Биткойн.

Въз основа на тези фактори прогнозите сочат вероятен скок, който потенциално може да доведе до повишаване на стойността му до над историческия връх, достигнат при малко над $69,000.

Едновременно с това привържениците на Биткойн подчертаха значителния потенциал за растеж на криптовалутата. Те изтъкнаха ограниченото предлагане, децентрализирания ѝ характер и нарастващото ѝ приемане от институциите като фактори, подкрепящи стойността ѝ. Освен това привържениците твърдят, че Биткойн служи като хедж срещу инфлацията и икономическата несигурност, което го прави привлекателен избор за диверсифицирани портфейли.

Въпреки че по-широките аспекти на Биткойн създават убедителни аргументи за притежание, комбинацията от непосредствени катализатори и дългосрочни тенденции предполага, че закупуването на Биткойн на цена над $30,000 може да бъде разумна инвестиционна стратегия. Въпреки това остава изключително важно да се запази вниманието към съществуващите рискове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.