Home

3 причини цената на Terra Luna да клони към $0 и по-добра алтернатива ли е IMPT токенът?

03.11.2022 20:10 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини цената на Terra Luna да клони към $0 и по-добра алтернатива ли е IMPT токенът?

Заслужава ли Terra Luna втори шанс, или инвеститорите намериха много по-добра алтернатива в лицето на новия крипто проект IMPT?

Криптовалутата Terra Luna стартира с много високи очаквания и прогнозите бяха, че може да бъде “следващия Биткойн”. E, това не се случи. Напротив, през май предлагането стана толкова голямо, че TerraUSD не се справи с поддържането на стойност 1:1 спрямо щатския долар и паниката, която последва, доведе до 99.9% загуба на стойността на криптовалутата.

В статията ще ви опишем още три причини, поради които цената на Terra Luna е почти на дъното, и ще ви представим един друг токен – IMPT, който се явява много интересна алтернатива с голям потенциал.

3 причини цената на Terra Luna да клони към $0

Токенът на Terra Luna беше един от най-обещаващите в крипто света. Към момента обаче не се вижда начин да се стопира “свободното падане”.

Пониженото доверие от страна на трейдърите

Без значение дали става дума за обикновена инвестиция – търговия с ценни книжка, валутни двойки, или говорим за криптовалута, първото впечатление оставя трайни следи. Според реномирания уебсайт за следене на крипто цени Coinmarketcap, LUNC продължава срива си, което говори достатъчно само по себе си.

Пазарната капитализация на 4 април 2022г достигна до $44 милиарда, а само два месеца по-късно тя вече бе $604 милиона – или над 7,000% по-ниска. Към момента тя е около $1.6 милиарда, но няма признаци за “събуждане”, каквито има при други криптовалути като Shiba Inu.

lunc

Бичият пазар

Ако се интересувате от финансовите пазари, сигурно сте наясно, че макроикономическите събития влияят много на цените на акциите и другите инвестиционни инструменти. Индексът S&P 500, който комбинира 500-те най-големи публично търгувани компании в света, се срина с близо една четвърт само от началото на годината.

S&P индексът е считан за една от най-стабилните инвестиции на фондовия пазар. За сравнение, Биткойн (както и всички останали криптовалути) е навярно 2-3 пъти по-волатилен от S&P 500.

Резултатът не закъсня и за другите алткойни –  Етериум “поведе хорото”, а LUNC също беше сред големите губещи.

Колебанието на цената на Terra Luna между тренд линиите

Третата основна причина за слабия потенциал на Terra Luna са песимистичните “настроения”, които можем да открием, прилагайки технически анализ. Цената на LUNC продължава да гравитира между линиите на съпротива и подкрепа на тенденцията на низходящия клиновиден модел. 

LUNC влезе във фаза на свръхпродaденост, но това далеч не значи, че ще има драматично покачване когато и да било. Ако все пак имате надежди, че Terra Luna може да се представи добре, то може би е редно да изчакате преди цената на LUNC да пробие поне 2 нива на съпротива.

По-добра алтернатива ли е IMPT токенът?

IMPT също като Terra Luna е изграден на Етериум блокчейна. Този нов проект разработва пазар на въглеродни кредити, където потребителите могат да печелят базирани на NFT въглеродни точки за пазаруване от магазини, които искат да намалят въглеродния си отпечатък.

impt

Първата фаза на предварителните продажби на IMPT премина успешно, а към настоящия момент сме в средата на втората фаза на предпродажбите, като са събрани малко под $11.7 милиона. Нека видим и причините IMPT да се движи толкова добре.

Крипто проектът има много силна концепция

За да бъде една криптовалута силна, то е важно да има много добра концепция, върху която да се изгради репутация. Намаляването на въглеродния отпечатък може да насърчи много бизнеси, които поставят опазването на климата като приоритет, да се включат. 

Това пък ще даде шанс на потребителите да се възползват от по-изгодни цени и трупане на точки, които да разменят за награди.

impt

impt

Точният тайминг

Kрипто проектите, които са най-успешни, обикновено се включват в точния момент. При Биткойн ключова беше Световната финансова криза, която срина доверието в банките и отвори врата на децентрализираните финансови борси.

При IMPT енергийната криза в комбинация с опитите за ограничаване на въглеродните емисии са много важни стратегически моменти за инвеститорите. Освен това, IMPT хваща първата вълна от проекти, изградени върху Етериум 2.0, който консумира до 99.9% по-малко енергия.

Приложение в реалния свят

Най-големият проблем на много крипто проекти е, че те така и не могат да се наложат извън крипто обществата и остават много “изолирани” за външния свят. Това обаче не би трябвало да е проблем за IMPT. Очаква се над 10,000 бранда да се включат в IMPT проекта. Това е ключово за развитието на криптовалутата, която ще има реално приложение.

impt

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Алткойн пазарът може да регистрира 100% скок, обръщайки низходящата тенденция

През последните седем дни пазарната стойност на криптовалутите, с изключение на Биткойн, е намаляла с около 3%, а през последния месец се е сринала с почти 10%.

24.06.2024 20:00 2мин. четене

Ето кои алткойни да избягвате по време на пазарната корекция

Тази седмица пазарът на дигиталните активи отбеляза низходяща тенденция, което накара инвеститорите да обмислят продажбата на своите криптовалути, за да предотвратят по-нататъшни загуби.

24.06.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.