Home

N26 сега е на стойност от 3,5 милиарда долара

23.07.2019 3:34 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
N26 сега е на стойност от 3,5 милиарда долара

N26, онлайн банката, подкрепена от Питър Тийл, сега е на стойност 3,5 милиарда долара

Немската онлайн банка N26 съобщи в четвъртък, че е събрала 170 милиона долара допълнително финансиране, което поставя оценката на финтех стартъпа на 3,5 милиарда долара.

Базирана в Берлин, N26 направи ходове в Европа със своята базирана на апликация разплащателна сметка и дебитна карта. Фирмата не оперира никакви физически клонове, но успя да привлече над 3,5 милиона клиенти в 24 страни в Европа.

Последното вливане на капитал е в допълнение към набирането на средства на компанията за $ 300 млн., обявено още през януари, което тласна оценката на компанията до 2.7 млрд. долара. 

N26 заяви, че съществуващите инвеститори, включително “Valar Ventures” на Питър Тийл, китайския технологичен гигант Tencent и сингапурският държавен фонд GIC, подкрепиха този последен кръг.

“Мисля, че инвеститорите по света виждат разочарованието на клиентите при банкирането на дребно”, заяви в интервю за CNBC главния изпълнителен директор на N26 Валентин Сталф. 

В същото време те виждат, че това е огромен пазар.

Той добави, че оценката на фирмата на външен вид е “достойна и всъщност ниска”. “Мисля, че компанията има възможност да бъде много по-ценна в бъдеще”, каза Сталф. 

За сравнение, британският конкурент Monzo наскоро бе оценен от инвеститорите на 2.5 млрд. долара в последния си кръг на финансиране.

Свежите пари ще помогнат на N26 да наеме и да подхрани стратегията си за глобална експанзия. В момента компанията има 1,300 служители в световен мащаб. Тъй като наскоро стартира в САЩ, германската финтех фирма вече има планове за отваряне на врати  в Бразилия, като трябва да започне следващата година.

Сталф описа Бразилия като “един от най-привлекателните” и “най-объркващите” пазари на дребно. Той ще намери пряк конкурент там в латиноамериканския мобилен кредитор Nubank.

Инвестицията също ще финансира разработването на продуктите на N26, тъй като компанията иска да преработи приложението си и да внесе нови функции, за да стимулира ангажираността и да спечели повече клиенти от утвърдените банки. 

Един от продуктите които разработват, е инструмент, наречен “споделени пространства”, който ще позволи на потребителите да създават общи сметки, които могат да се споделят с приятели или роднини.

N26 ще представи и график за историята на разходите, ще добави възможност за свързване на няколко карти към приложението и ще използва изкуствен интелект(AI), за да подчертае нередовни и потенциално измамни транзакции, каза шефът на компанията.

Новата инвестиция носи общото финансиране на N26 до над 670 милиона долара. Тя следва редица важни сделки тази година в бързо развиващият се сектор на финансовите технологии в Европа. 

Според CB Insights, рискови капиталисти са вляли $ 1.7 млрд във финтех индустрията на континента само през първото тримесечие на 2019 година.

Но докато така наречените дигитални банки като N26 са привличали милиони клиенти и много инвестиции, те се борят да превърнат растежа си в печалби. Въпреки че това все още не е печеливша компания, N26 твърди, че вижда подобряващи се маржини за всеки клиент.

“Повечето банки не са печеливши още, защото бързо се разрастват и са нови компании”, заяви пред CNBC Андрю Маккормак, партньор на Valar Ventures. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.