Home

Unicef Франция приема даренията в криптовалути

22.09.2018 18:13 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Unicef Франция приема даренията в криптовалути

УНИЦЕФ Франция съобщи, че понастоящем получава дарения в криптопериоди. Воден от необходимостта от разширяване на кръга от донори, хуманитарното тяло ще приема девет криптовалути – Биткойн, Ripple, Етериум, Биткойн Кеш , EOS, Stellar, Litecoin, Monero и Dash – чрез своя уебсайт.

https://twitter.com/UNICEF_france/status/1042366433425072128

С изключение на криптовалутите, които не могат да бъдат копани, а именно Ripple, EOS и Stellar , хората ще могат да дарят своята компютърна мощ чрез копаене на другите шест криптовалути директно за портфейлите на Уницеф Франция.

Според изпълнителния директор на УНИЦЕФ Франция Себастиан Лион, блокчейн технологията и криптовалутите са предложили на хуманитарния свят възможност, която не трябва да бъде игнорирана, тъй като те са “новаторство по отношение на солидарността и набирането на средства”.

Решението на УНИЦЕФ Франция да приеме дарения в криптовалути идва месеци след успеха на кампания, известна като GameChaingers, през февруари тази година. Тогава глобалният орган на УНИЦЕФ стартира инициатива за подпомагане на децата в Сирия, като помоли геймърите да дадат своите компютърна мощ за копаене на криптовалути. Всички заинтересовани дарители трябваше да инсталират софтуера за добив Claymore. Докато приключи кампанията на 31-ви март, 85 ETH бяха добити.

Концепцията за даряване на изчислителна мощ за целите на копаене на крипто също беше заимствана от УНИЦЕФ Австралия през април. В случая с инициативата на УНИЦЕФ Австралия, минното дело бе осъществено чрез посещение на уебсайт HopePage, създаден за конкретната цел да се копае Monero.

Освен това УНИЦЕФ Австралия също полага големи усилия, за да гарантира на потенциалните донори, че като приемат да дарят мощността си, устройствата им няма да пострадат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.