Home

Американските военновъздушни сили изследват блокчейн за проследяване на авиационни части

22.09.2018 12:16 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските военновъздушни сили изследват блокчейн за проследяване на авиационни части

The U.S. Navy Naval Air Systems Command (NAVAIR) понастоящем изследват блокчейн технология за проследяване на авиационните части през целия им жизнен цикъл, съобщава прессъобщението.

За NAVAIR, промяната на начина, по който текущо проследява потока от части, е критична стъпка към намаляване на високите разходи, необходими за експлоатацията на военен самолет. Текущият процес включва записване на подробности за частите на карта за компонент за отстраняване на неизправности, използвана за записване на информацията за авиационните части, преди ръчното въвеждане в базата данни.

Флотът е партньор на Indiana Technology и производствени компании (ITAMCO) в рамките на Споразумението за сътрудничество и развитие, NAVAIR се надява да получи “достъп до най-новия код на веригата”, както и иновативни протоколи, които могат да “припомнят големи съвкупности от данни” бързо и сигурно.

ITAMCO разработи SIMBA Chain, блокчейн като платформа за услуги, която позволява проследяване на сигурни съобщения, използвайки блокчейн за американската армия.

Според прессъобщението, ITAMCO ще помогне на военновъздушните сили да разберат как да локализират ledger-а за своите операции и в замяна стартъпа ще разбере как работи флотът, така че да може да създаде “концептуална архитектура” за това как може да изглежда свързана и видима верига на доставки, когато е напълно разработена.

Разработването на такава платформа за флота няма да е лесно и едно от препятствията, които трябва да бъдат преодоляни, е “осигуряване на информация и акредитация” за разпределена информационна система, която ще се отклони от настоящата централно контролирана архитектура на базата данни. Съществува и въпросът за кибер сигурността, тъй като свързването на всички възли, поддържащи веригата за доставки, увеличава уязвимостта на системата.

NAVAIR привлича експертите в началото, за да създаде концептуална архитектура, тъй като се надява да разбере рисковете и възнагражденията, които идва с свързаната с тях разпределена система.

Военноморският екип за поддръжка на флота смята, че блокчейн може да помогне на мисията на Военновъздушните сили да се съсредоточи повече върху безопасността и с по-ниска цена, отколкото сега може със старата система.

Джордж Блекууд, специалист по управление на логистиката F/A-18A-E & EA-18G ISSC North Island Fleet, е бил екстатичен за партньорството. Той каза:

Военноморските сили са много развълнувани да работят с ITAMCO по тази най-съвременна технология, за да подобрят видимостта, анти-манипулацията, проследимостта и прозрачността на данните в веригата за доставки NAVAIR”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.