НАЧАЛО Биткойн

Защо Доналд Тръмп се обърна към Биткойн и криптовалутите

08.06.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Доналд Тръмп се обърна към Биткойн и криптовалутите

Президентът Доналд Тръмп изглежда стратегически се присъединява към Биткойн и общността на криптовалутите в очакване на изборите през 2024 г., което рязко контрастира с възприеманата анти-крипто позиция на действащия президент Джо Байдън.

Неотдавнашните действия на Тръмп, включително приемането на Биткойн дарения и застъпничеството за про-крипто политики, означават забележителна промяна в неговия подход към пространството на дигиталните активи.

С нарастващия брой американци, инвестиращи в Биткойн и други криптовалути, Тръмп вижда възможност да се хареса на тази демографска група и потенциално да подкопае подкрепата за Байдън. Той участва в предизборни митинги и социалните медии, за да критикува предполагаемата враждебност на Байдън към крипто, обвинявайки го, че задушава иновациите и икономическия растеж в сектора.

За разлика от скептицизма на Байдън към криптовалутите, Тръмп изрази откритост и позитивност към крипто, обещавайки да защитава правата на 50-те милиона притежатели на крипто в нацията и да гарантира, че Съединените щати остават в челните редици на приемането на крипто.

Действията на Байдън, включително налагане на вето върху законопроекти, насочени към облекчаване на регулаторния надзор и насърчаване на дигиталната валута на централната банка вместо децентрализираните криптовалути, допълнително подрониха позициите на Байдън сред крипто общността.

Приемането на Биткойн от страна на Тръмп отразява дълбокото разбиране на нарастващата му популярност сред значителен сегмент от гласоподавателите, особено тези с либертариански наклонности, които са предпазливи към държавна намеса и регулиране.

Като се позиционира като защитник на Биткойн и критик на дигиталната валута на централната банка, Тръмп цели да затвърди подкрепата си сред тази демографска група и да се възползва от политическите последици от нарастващото влияние на Биткойн.

Докато обръщането на Тръмп към Биткойн може да се разглежда като политически опортюнистично, то подчертава нарастващото значение на криптовалутата при оформянето на изборните резултати. Тъй като Биткойн  продължава да набира популярност като ключов политически въпрос, политиците са принудени да се съобразяват с неговите последици и да адаптират позициите си съответно.

Независимо дали е истинско или стратегическо, насочването на Тръмп към Биткойн подчертава развиващия се пейзаж на дигитаните активи в основната политика и техния потенциал да повлияят на изборите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.