НАЧАЛО Финтех

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

25.05.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

Елманджра изтъкна значителния спад на крипто ликвидността в рамките на Съединените щати. Забележително е, че търговски компании като Jane Street и Jump Trading са намалили участието си на вътрешния пазар в САЩ.

Той изрази загриженост, че настоящата празнота в крипто екосистемата на САЩ може да възпре институционалните инвеститори, които преди това са били привлечени от утвърдени и реномирани институции.

Елманджра се позова на данни от CoinMetrics, разкриващи 75% спад в обема на търговията с Биткойн в САЩ от $20 милиарда на ден през март до приблизително $4 милиарда през миналата седмица.

Несигурността около регулациите в САЩ изглежда обезкуражава както съществуващите, така и потенциалните играчи в крипто индустрията, според анализа на Елманджра.

Coinbase, известна крипто борса, наскоро посети ОАЕ, изразявайки убеждението си в потенциала на страната като стратегически център за своите операции.

Междувременно, обратно в САЩ, Coinbase започна агресивна лобистка кампания, като сформира консултативен съвет, състоящ се от бивши американски законодатели и излъчи телевизионни реклами в столицата на страната.

ОАЕ привлече вниманието и на миньорите. Marathon Digital обяви по-рано този месец, че Абу Даби ще бъде домакин на първите мащабни операции за добив на Биткойн в Близкия изток.

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital, предупреди, че предложеният от президента Джо Байдън данък върху дейността на миньорите може да накара компаниите да търсят възможности извън САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Coinbase иска да се превърне в основното финансово приложение за клиентите си

Водещата американска крипто борса Coinbase има за цел да се превърне в основно финансово приложение за своите клиенти.

18.06.2024 16:30 2 мин. четене

Правителството на Грузия си партнира с Ripple за дигитализиране на икономиката

Грузия направи значителни крачки в модернизирането на своя финансов сектор чрез иновативно партньорство с Ripple.

10.06.2024 22:00 1 мин. четене

Telegram стартира собствена платежна система

Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри методите за плащане, особено за разработчиците на приложения в платформата.

07.06.2024 15:30 1 мин. четене

Портфейлът на Coinbase добавя функция “аларма”

Потребителите на мобилния крипто портфейл на Coinbase вече могат да получават автоматични предупреждения за дейности в блокчейн чрез услугата за изпращане на съобщения Notifi.

07.06.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.