НАЧАЛО Финтех

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

Елманджра изтъкна значителния спад на крипто ликвидността в рамките на Съединените щати. Забележително е, че търговски компании като Jane Street и Jump Trading са намалили участието си на вътрешния пазар в САЩ.

Той изрази загриженост, че настоящата празнота в крипто екосистемата на САЩ може да възпре институционалните инвеститори, които преди това са били привлечени от утвърдени и реномирани институции.

Елманджра се позова на данни от CoinMetrics, разкриващи 75% спад в обема на търговията с Биткойн в САЩ от $20 милиарда на ден през март до приблизително $4 милиарда през миналата седмица.

Несигурността около регулациите в САЩ изглежда обезкуражава както съществуващите, така и потенциалните играчи в крипто индустрията, според анализа на Елманджра.

Coinbase, известна крипто борса, наскоро посети ОАЕ, изразявайки убеждението си в потенциала на страната като стратегически център за своите операции.

Междувременно, обратно в САЩ, Coinbase започна агресивна лобистка кампания, като сформира консултативен съвет, състоящ се от бивши американски законодатели и излъчи телевизионни реклами в столицата на страната.

ОАЕ привлече вниманието и на миньорите. Marathon Digital обяви по-рано този месец, че Абу Даби ще бъде домакин на първите мащабни операции за добив на Биткойн в Близкия изток.

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital, предупреди, че предложеният от президента Джо Байдън данък върху дейността на миньорите може да накара компаниите да търсят възможности извън САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система, която използва криптовалутни активи, както съобщи наскоро руското издание “Vedomsti”.

юни 5, 2023 20:00 1 мин. четене

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.