НАЧАЛО Други

Топ 3 дългосрочни стратегии за инвестиция в криптовалути

27.05.2024 7:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 дългосрочни стратегии за инвестиция в криптовалути

През по-голямата част от историята на криптовалутите пазарът е бил доминиран от краткосрочни стратегии за търговия, целящи да се възползват от високата волатилност и внезапните промени в инерцията.

Пейзажът обаче се развива с навлизането на институционални инвеститори и все по-широкото признаване на криптовалутите като отделен клас активи. Тази промяна подтиква към по-задълбочено обмисляне на начините за интегриране на криптовалутите в дългосрочни, диверсифицирани инвестиционни портфейли, което е окуражаваща новина за индивидуалните инвеститори по света. Предлагаме ви проучване на три популярни дългосрочни инвестиционни стратегии за тези, които обмислят да инвестират в крипто:

Инвестиране на принципа „купи и дръж“

Тази стратегия включва закупуване на криптовалути с намерението да ги задържим за продължителен период от време, независимо от краткосрочните колебания на цените. Основният фокус е върху дългосрочния потенциал за поскъпване на избраните криптовалути. Биткойн се откроява в този подход поради статута си на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, която понастоящем възлиза на $1.3 трилиона. BTC демонстрира впечатляващи резултати през последното десетилетие, което го прави предпочитан избор както за индивидуалните, така и за институционалните инвеститори. Според Кати Ууд от ARK Invest, ангажирането с период на задържане от поне пет години вероятно ще донесе сериозни печалби, особено след като прогнозите сочат, че Биткойн може да достигне $1 милион до 2030 г.

Осредняване на разходите в долари (DCA)

DCA включва редовни инвестиции в криптовалути с фиксирано ниво на долара във времето, независимо от пазарните условия. Вместо еднократна голяма покупка, тази стратегия набляга на последователни, по-малки инвестиции на редовни интервали. Например един инвеститор може да отделя $100 за Биткойн всеки месец. DCA помага за смекчаване на въздействието на пазарната нестабилност чрез разпределяне на инвестициите във времето, като намалява емоционалния стрес, свързан с колебанията на цените. Този подход е особено ценен на крипто пазара, известен с високата си волатилност, където честите ценови колебания могат да разколебаят инвеститорите.

ETF-и за диверсификация

Борсово търгуваните фондове (ETF) предлагат удобен начин за диверсифициране на дългосрочен крипто портфейл, особено за инвеститорите, които се колебаят дали да инвестират директно в отделни криптовалути. Спот Биткойн ETF-и, като iShares BTC Trust и Fidelity Wise Origin BTC Fund, позволяват на инвеститорите да получат експозиция към Биткойн, подобна на инвестирането в традиционни технологични акции. Тези ETF-и отбелязаха първоначален успех, което породи очаквания за въвеждането на ETF-и за други криптовалути като Етериум. Освен това традиционните ETF-и осигуряват експозиция към различни сектори на крипто пазара, като Valkyrie BTC Miners ETF за експозиция към компании за добив или Amplify Transformational Data Sharing ETF за експозиция към фирми за блокчейн технологии. ETF-ите предлагат ползи от диверсификацията, улеснявайки достъпа на инвеститорите до множество крипто активи в рамките на един инвестиционен инструмент.

Поддържането на дългосрочен фокус е от решаващо значение, когато инвестирате в криптовалути, за да не се влияете от краткосрочни тенденции или спекулативни активи. Възприемайки една от тези стратегии, инвеститорите могат да изградят устойчив, добре диверсифициран крипто портфейл, насочен към дългосрочно натрупване на богатство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.