НАЧАЛО Други

Проучване: Повече от половината от портфолиото на китайските инвеститори е в крипто

02.02.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване: Повече от половината от портфолиото на китайските инвеститори е в крипто

Криптовалутите в Китай се противопоставят на очакванията, подобно на неканен, но централен гост на парти.

Въпреки опитите на правителството да обезкуражи участието, неотдавнашен доклад на Kyros Ventures, черпещ информация от десет азиатски медийни агенции, разкри, че 70% от над 5,000 анкетирани участници имат повече от половината от инвестиционните си портфейли в криптовалути.

За разлика от предпазливите си азиатски колеги, китайските инвеститори се гмуркат с главата напред в света на криптовалутите. Интересно е, че 33.3% от тези инвеститори изразяват доверие в стабилните монети, което бележи рязък контраст с регионалната тенденция.

Тази дивергенция отразява уникалния подход на Китай, който прегръща стабилните монети, докато другите действат предпазливо на фона на волатилността на крипто пазара.

Китай, известен със своите забрани за криптовалути от 2021 г., остава неприветлив, задържайки и глобявайки тези, които се впускат в дигитални валути. Докладът обаче подчертава устойчивия дух на китайските инвеститори, които търгуват предимно чрез централизирани крипто борси (CEX), смело предизвикват строгите регулации и сигнализират за непоколебим интерес към крипто сферата.

Регулаторните промени са в ход в Азия. Китай, преразглеждайки позицията си, планира да измени законите за борба с прането на пари, за да включи крипто транзакциите, потенциално признавайки устойчивостта на сектора.

Въпреки регулаторните предизвикателства, апетитът за крипто познания в Китай остава висок, задвижван от самостоятелни проучвания, крипто новини и информация от ключови лидери. Това отразява по-широките азиатски тенденции, като над 70% от тайландските и китайските инвеститори са погълнати от новинарските медии.

Хонконг е водещ в регулаторната промяна, като се позиционира като център за крипто и Web3 иновации. Южна Корея и Тайван следват примера му, прилагайки мерки за защита на потребителите и проучвайки съответно криптофондовете, търгувани на борсата.

Регулаторната позиция на Китай изглежда многостранна, като налага контрол върху търговията с криптовалути и добива им и същевременно се бори със злоупотребите с криптовалути, особено със стабилни монети като Tether (USDT) за неразрешени валутни транзакции.

Устойчивостта на криптовалутите в Китай е неоспорима. Въпреки правителствените репресии, инвеститорите продължават да работят, демонстрирайки значителна ангажираност с крипто каузата. Тази упоритост говори за трайното очарование на дигиталните валути, дори в условията на строги регулации и потенциални рискове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.