НАЧАЛО Други

Голяма крипто борса търси лиценз в Хонконг

02.02.2024 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма крипто борса търси лиценз в Хонконг

Bybit, световно признат обмен на криптовалути, наскоро подаде заявление, за да придобие лиценз за дейност в Хонконг.

Този ход идва в отговор на развиващия се регулаторен пейзаж за дигиталните активи в Хонконг. Bybit, известна с предложенията си в областта на търговията с крипто деривати, има за цел да навлезе на процъфтяващия пазар в Хонконг, където се отчита забележим ръст на интереса към криптовалутите.

Хонконг активно работи по създаването на прозрачна регулаторна рамка за свързаните с криптовалути бизнеси. Правителството на града е възприело благоприятен подход към борсите за дигитални активи, които са готови да се придържат към определените регулаторни насоки.

Забележително е, че миналата година Хонконг промени позицията си по отношение на търговията с криптовалути на дребно, като я направи достъпна не само за професионални инвеститори, но и за широката общественост.

Градът изрази стремежа си да се превърне в регионален център за дигитални активи и макар да поддържа предпазлив подход към одобряването на лицензи, той показа приветливо отношение към борсите, работещи в рамките на определените регулаторни параметри.

Въпреки тази промяна само две борси – OSL и HashKey – са получили одобрения от градския регулатор на ценни книжа за предоставяне на услуги за търговия с криптовалути на инвеститори на дребно след отварянето на сектора за търговия на дребно през август миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно повлияни от дискусиите около лихвените политики на Федералния резерв на САЩ.

26.02.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.