Home

Фирмите за рисков капитал наливат десетки милиони в AI проекти

04.07.2024 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фирмите за рисков капитал наливат десетки милиони в AI проекти

Фирмите за рисков капитал са отделили над $90 милиона за проекти, интегриращи изкуствен интелект (AI) и блокчейн, което отразява нарастващото доверие в синергията на тези технологии.

Compute Labs, протокол на Solana блокчейна, специализиран в токенизацията на графични процесори, наскоро си осигури $3 милиона в предварително финансиране. В този кръг, ръководен от Protocol Labs, участваха и инвеститори като Blockchain Coinvestors, MH Ventures и OKX Ventures.

Compute Labs, подхранвана от NVIDIA Inception VC Alliance, се стреми да превърне графичните процесори от корпоративен клас в достъпни за по-широка аудитория чрез своето решение за GPU токенизация. Основателят и главен изпълнителен директор Алберт З. има за цел да демократизира тези ресурси, позволявайки на обикновените инвеститори да се включат в икономиката на изчислителната техника.

Междувременно Sentient Labs, AI стартъп, чийто съосновател е Сандип Наилвал, събра $85 милиона финансиране, ръководено от Founders Fund на Питър Тийл, с участието на Pantera Capital и Framework Ventures. Sentient Labs разработва платформа с отворен код за компенсиране на разработчиците за принос към AI инструменти като чатботове и корпоративен софтуер. Те планират да стартират тестова мрежа за Sentient платформата през третото тримесечие, което е важна стъпка в техния напредък.

Тази платформа има за цел да възнагради инженерите за решаващи задачи като прецизиране на данни, които са от съществено значение за обучението на AI модели. Тя се разработва с помощта на Polygon софтуера от втори слой на Етериум.

Кристиан Могодичи, основател и главен изпълнителен директор на Zaya AI, подчерта трансформиращия потенциал на сливането на изкуствен интелект с блокчейн, отбелязвайки, че тази комбинация подобрява функционалността и сигурността на смарт договорите. Той също така подчерта, че децентрализираният характер на блокчейн демократизира AI технологиите, като ги прави по-широко мащабируеми и достъпни.

Последният доклад на Grayscale също така подчерта изкуствения интелект като ключова тема в индустрията, особено в сектора на платформите за смарт договори и комуналните услуги. Разбирането на експертите и тези солидни инвестиции подчертават обещаващото бъдеще на изкуственият интелект и блокчейн конвергенцията, стимулирайки иновациите, привличайки значителни инвестиции и повишавайки пазарните резултати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Биткойн разработчиците разкриват исторически корекции в сигурността

В миналото разработчиците на Биткойн са поддържали дискретност по отношение на грешките в кодирането, като тихомълком са поправяли уязвимостите, за да предотвратят тяхното експлоатиране.

14.07.2024 6:00 2мин. четене

Goldman Sachs ще пусне токенизирани продукти през 2024 г.

Решението на Goldman Sachs да навлезе в крипто пространството с токенизирани продукти отразява стратегически ход на фона на нарастващото търсене на дигитални активи от страна на институционалните клиенти.

11.07.2024 21:30 1мин. четене

Mastercard обяви ново партньорство с блокчейн компания

Mastercard интегрира своя приложен програмен интерфейс (API) за откриване на сметки с Alchemy Pay, подобрявайки функциите за сигурност и контрол на риска за решенията конвертиране на крипто към фиат и обратно на Alchemy Pay.

11.07.2024 21:00 1мин. четене

Solana изпревари Етериум по DEX обем за първи път

Обемът на транзакциите в DEX веригата на Solana за първи път надхвърли този на Етериум в понеделник, 8 юли 2024 г.

10.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.