Home

DOGE срещу SHIB: Коя меме криптовалута ще надделее?

06.05.2023 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DOGE срещу SHIB: Коя меме криптовалута ще надделее?

Криптовалутите винаги се развиват и постоянно се появяват нови претенденти. Сред най-популярните и трайни меме токени в крипто пространството са Шиба Ину (SHIB) и Dogecoin (DOGE).

И двата токена отбелязаха невероятен растеж през изминалата година, привличайки вниманието както на инвеститорите, така и на търговците. Въпреки това, тъй като и двете монети са се понижили значително от най-високите си стойности за всички времена, мнозина се чудят коя от тях ще излезе начело.

Шиба Ину е сравнително нов токен, създаден през 2020 г. като средство за обмен от самоуправляваща се общност. Въпреки кратката си история, SHIB отбеляза невероятен ръст на стойността, като между 2020 г. и 2021 г. се увеличи с почти 982,000%.

Един от факторите, които допринасят за популярността на SHIB, е проектът Shibarium – блокчейн от втори слой (L2), в който се намират други токени, включително Bone ShibaSwap (BONE) и Doge Killer (LEASH). Това допълнение към екосистемата на Шиба Ину спомогна за затвърждаването на статута му на реален полезен токен, който може да предложи повече от просто хайп.

От друга страна, Dogecoin съществува от 2013 г. и първоначално е създаден като “шеговита” алтернатива на Биткойн. Макар че DOGE има по-голяма пазарна капитализация от SHIB и собствен блокчейн, през последните месеци се бори да запази инерцията си, като се е понижил с 89.21% от историческия си връх. Въпреки това, благодарение на влиянието на фигури като Илон Мъск, DOGE отбеляза огромни печалби, с увеличение от 141,000% по време на неотдавнашния бичи пазар.

Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени SHIB и DOGE, инвеститорите продължават да се интересуват от тези криптовалути. Всъщност Етериум китовете проявяват особен интерес към SHIB, като към март 2023 г. хиляди китове притежават SHIB на кумулативна стойност от $606.55 милиона. Въпреки че DOGE също е привлякъл китове, монетата не е реализирала такова ниво на признание като SHIB.

Нов претендент в пространството на меме монетите обаче е PEPE – токен на тема меме на жаба, който наскоро надмина обема на търговия на SHIB и достигна пазарна капитализация от $1.5 милиард. С 24-часов обен на търговия от $2.4 милиарда, PEPE в момента е класиран на 39 позиция в топ 100 на CoinMarketCap.

Въпреки че и SHIB, и DOGE доказаха способността си да привличат вниманието на крипто общността, предстои да видим коя меме монета ще излезе начело в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Cardano се сблъсква с мечи настроения въпреки предстоящата актуализация

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че Cardano (ADA) преживява най-високото си ниво на мечи настроения от повече от година насам, като трейдърите до голяма степен отхвърлят криптовалутата.

17.07.2024 19:00 2мин. четене

Крипто платформа разширява опциите за BTC и ETH в навечерието на изборите в САЩ през 2024 г.

Deribit пуска опции за BTC и ETH, чийто срок изтича на 8 ноември 2024 г., преди президентските избори в САЩ.

17.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.