НАЧАЛО Алткойни

DOGE срещу SHIB: Коя меме криптовалута ще надделее?

май 6, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DOGE срещу SHIB: Коя меме криптовалута ще надделее?

Криптовалутите винаги се развиват и постоянно се появяват нови претенденти. Сред най-популярните и трайни меме токени в крипто пространството са Шиба Ину (SHIB) и Dogecoin (DOGE).

И двата токена отбелязаха невероятен растеж през изминалата година, привличайки вниманието както на инвеститорите, така и на търговците. Въпреки това, тъй като и двете монети са се понижили значително от най-високите си стойности за всички времена, мнозина се чудят коя от тях ще излезе начело.

Шиба Ину е сравнително нов токен, създаден през 2020 г. като средство за обмен от самоуправляваща се общност. Въпреки кратката си история, SHIB отбеляза невероятен ръст на стойността, като между 2020 г. и 2021 г. се увеличи с почти 982,000%.

Един от факторите, които допринасят за популярността на SHIB, е проектът Shibarium – блокчейн от втори слой (L2), в който се намират други токени, включително Bone ShibaSwap (BONE) и Doge Killer (LEASH). Това допълнение към екосистемата на Шиба Ину спомогна за затвърждаването на статута му на реален полезен токен, който може да предложи повече от просто хайп.

От друга страна, Dogecoin съществува от 2013 г. и първоначално е създаден като “шеговита” алтернатива на Биткойн. Макар че DOGE има по-голяма пазарна капитализация от SHIB и собствен блокчейн, през последните месеци се бори да запази инерцията си, като се е понижил с 89.21% от историческия си връх. Въпреки това, благодарение на влиянието на фигури като Илон Мъск, DOGE отбеляза огромни печалби, с увеличение от 141,000% по време на неотдавнашния бичи пазар.

Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени SHIB и DOGE, инвеститорите продължават да се интересуват от тези криптовалути. Всъщност Етериум китовете проявяват особен интерес към SHIB, като към март 2023 г. хиляди китове притежават SHIB на кумулативна стойност от $606.55 милиона. Въпреки че DOGE също е привлякъл китове, монетата не е реализирала такова ниво на признание като SHIB.

Нов претендент в пространството на меме монетите обаче е PEPE – токен на тема меме на жаба, който наскоро надмина обема на търговия на SHIB и достигна пазарна капитализация от $1.5 милиард. С 24-часов обен на търговия от $2.4 милиарда, PEPE в момента е класиран на 39 позиция в топ 100 на CoinMarketCap.

Въпреки че и SHIB, и DOGE доказаха способността си да привличат вниманието на крипто общността, предстои да видим коя меме монета ще излезе начело в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tamadoge стартира Play-to-Earn Android приложение, цената скача с до 30Х?

Екипът на Tamadoge обяви, че неговата популярна гейминг платформа Tama Arcade вече е достъпна на Android смартфони и таблети чрез нов софтуер, който може да бъде свален безплатно от приложениетo Google Play.

юни 10, 2023 14:03 4 мин. четене

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Google Bard прогнозира цената на Cardano – Експертите казват, че предварителната продажба на Collateral Network е по-печеливша Биткойн майнинга

Google Bard с положителни, но несигурни прогнози за Cardano, докато експертите препоръчват да се инвестира в Collateral Network вместо в добив на Биткойн.

юни 9, 2023 19:00 3 мин. четене

XRP планира да детронира Етериум: Tradecurve вече надминава Binance

Витсе Уинд, разработчик и участник в XRP Ledger (XRPL), сподели мнение за разликата между екосистемите XRPL и Етериум или Етериум Виртуална Машина (EVM), свързана с въвеждането на нови идеи.

юни 9, 2023 18:55 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.