НАЧАЛО Регулации

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

05.12.2022 9:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

Адвокатът на Ripple, Стюарт Алдероти, съобщи в Twitter, че това е окончателното становище на компанията. Също така той заяви, че Ripple са поискали от съда да постанови решение в тяхна полза в подадения документ.

This is our final submission where we ask the court to grant judgment in our favor. After two long years, Ripple is proud of the defense we’ve mounted on behalf of the entire crypto industry. We have always played it straight with the Court. Can’t say the same for our adversary.

Главният изпълнителен директор на компанията, Брад Гарлингхаус потвърди казаното от Алдероти, заявявайки, че “Ripple са успяли да устоят на атаката на SEC“.

Тезата на Ripple

В съдебния документ от 2 декември се твърди, че Комисията не е успяла да докаже съществуването на инвестиционен договор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица


От компанията заявиха, че основателите на Ripple имат право на съкратено съдебно решение относно решението си да продават на чуждестранни борси. Според тях SEC не може да представи никакви съществени факти, които да доказват обратното.

От Ripple написаха:

След близо две години на съдебни процедури, разкрития […], SEC не може да идентифицира въпросното предполагаемо “общо предприятие”, не може да обясни как притежателите на XRP могат да очакват печалби от усилията на Ripple и не могат да отговорят на твърдението, че притежатели на XRP не са инвестирали пари.

Крипто общността подкрепя Ripple

Към края на двегодишното дело Ripple се радва на огромна подкрепа от страна на крипто общността относно съдебната битка.

Дузина amicus curiae бяха подадени от крипто компании като Coinbase, а около 70,000 притежатели на XRP също подадоха документи в защита на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.