НАЧАЛО Регулации

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

ноември 29, 2022 12:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

Според информацията това се е случило по време на събитие на Binance в Гърция, където Чанпен Джао сподели, че властите трябва да приемат крипто сектора сега, когато вече знаят, че той се превръща в мейнстрийм.

Той смята, че повечето правителства вече разбират, че приемането на крипто ще се случи независимо от това, какво те мислят. Джао вярва, че е по-добре да регулират индустрията, вместо да се опитват да се борят с нея.

Главният изпълнителен директор на Binance смята, че сектора трябва да бъде по-прозрачен. В интервю за гръцкия Fortune той казва, че крипто компаниите трябва да доказват резервите си и да правят повече проверки:

Трябва да станем по-прозрачни като индустрия. Но е много трудно да разберем дали някой иска да излъже, тъй като той е наш конкурент.

Също така Джао прогнозира, че по-малките държави, които нямат собствени валути, ще бъдат първите, които ще предприемат действия спрямо регулациите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Изявлението на Джао идва в момент, в който крипто индустрията страда от въздействие на срива на FTX, който постави по-голям контрол върху системите за резерви на борсите и други крипто компании.

Въпреки настоящите притеснения около фалита на FTX и предизвиканите каскадни ефекти обхванали компании като BlockFi, Джао продължава да бъде оптимист, че крипто сектора ще се възстанови. 

Само защото това с FTX се случи, не означава, че всеки друг бизнес е лош.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите”
  1. Георги Нейкоv,

    как така ще го напишете „чанпен ДЖАО“, вие въобще чували ли сте някой да му произнася името някога хахаах

    • Здравейте, в китайският език съгласните се четат по по-различен начин от латинските езици. Въпросните гласни „Г“ се произнасят носово. Що се отнася до „Джао“ и беззвучното Д* се приема.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене