НАЧАЛО Регулации

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

ноември 29, 2022 12:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

Според информацията това се е случило по време на събитие на Binance в Гърция, където Чанпен Джао сподели, че властите трябва да приемат крипто сектора сега, когато вече знаят, че той се превръща в мейнстрийм.

Той смята, че повечето правителства вече разбират, че приемането на крипто ще се случи независимо от това, какво те мислят. Джао вярва, че е по-добре да регулират индустрията, вместо да се опитват да се борят с нея.

Главният изпълнителен директор на Binance смята, че сектора трябва да бъде по-прозрачен. В интервю за гръцкия Fortune той казва, че крипто компаниите трябва да доказват резервите си и да правят повече проверки:

Трябва да станем по-прозрачни като индустрия. Но е много трудно да разберем дали някой иска да излъже, тъй като той е наш конкурент.

Също така Джао прогнозира, че по-малките държави, които нямат собствени валути, ще бъдат първите, които ще предприемат действия спрямо регулациите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Изявлението на Джао идва в момент, в който крипто индустрията страда от въздействие на срива на FTX, който постави по-голям контрол върху системите за резерви на борсите и други крипто компании.

Въпреки настоящите притеснения около фалита на FTX и предизвиканите каскадни ефекти обхванали компании като BlockFi, Джао продължава да бъде оптимист, че крипто сектора ще се възстанови. 

Само защото това с FTX се случи, не означава, че всеки друг бизнес е лош.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън заяви, че криптовалутата представлява най-новата глобална заплаха.

декември 9, 2023 18:00 2 мин. четене

Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за дружества, които притежават криптовалути като дългосрочни активи.

декември 7, 2023 9:00 1 мин. четене

Великобритания очаква дигиталния паунд да бъде готов до средата на десетилетието

Британските законодатели наблегнаха на предпазливото въвеждане на дигитален паунд в ограничени количества първоначално, за да се намалят рисковете от потенциално източване на банкови сметки, както се посочва в неотдавнашен доклад.

декември 5, 2023 17:00 2 мин. четене

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите”
  1. Георги Нейкоv,

    как така ще го напишете “чанпен ДЖАО”, вие въобще чували ли сте някой да му произнася името някога хахаах

    • Здравейте, в китайският език съгласните се четат по по-различен начин от латинските езици. Въпросните гласни “Г” се произнасят носово. Що се отнася до “Джао” и беззвучното Д* се приема.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.