Home

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

29.11.2022 12:56 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

Според информацията това се е случило по време на събитие на Binance в Гърция, където Чанпен Джао сподели, че властите трябва да приемат крипто сектора сега, когато вече знаят, че той се превръща в мейнстрийм.

Той смята, че повечето правителства вече разбират, че приемането на крипто ще се случи независимо от това, какво те мислят. Джао вярва, че е по-добре да регулират индустрията, вместо да се опитват да се борят с нея.

Главният изпълнителен директор на Binance смята, че сектора трябва да бъде по-прозрачен. В интервю за гръцкия Fortune той казва, че крипто компаниите трябва да доказват резервите си и да правят повече проверки:

Трябва да станем по-прозрачни като индустрия. Но е много трудно да разберем дали някой иска да излъже, тъй като той е наш конкурент.

Също така Джао прогнозира, че по-малките държави, които нямат собствени валути, ще бъдат първите, които ще предприемат действия спрямо регулациите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Изявлението на Джао идва в момент, в който крипто индустрията страда от въздействие на срива на FTX, който постави по-голям контрол върху системите за резерви на борсите и други крипто компании.

Въпреки настоящите притеснения около фалита на FTX и предизвиканите каскадни ефекти обхванали компании като BlockFi, Джао продължава да бъде оптимист, че крипто сектора ще се възстанови. 

Само защото това с FTX се случи, не означава, че всеки друг бизнес е лош.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

2 Отговори на “Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите”
  1. Георги Нейкоv,

    как така ще го напишете “чанпен ДЖАО”, вие въобще чували ли сте някой да му произнася името някога хахаах

    • Здравейте, в китайският език съгласните се четат по по-различен начин от латинските езици. Въпросните гласни “Г” се произнасят носово. Що се отнася до “Джао” и беззвучното Д* се приема.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.