НАЧАЛО Алткойни

Цената на Етериум спадна след транзакции от портфейла на Виталик Бутерин

септември 23, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум спадна след транзакции от портфейла на Виталик Бутерин

Виталик Бутерин, създателят на Етериум, неотдавна извърши редица транзакции с ETH и други токени, което допринесе за спада в пазарната стойност на най-големия алткойн по пазарна капитализация.

При последната транзакция от адреса на портфейла на Бутерин (Vb 2) бяха прехвърлени общо 278 ETH към адрес, започващ с 0x3F62.

Според данни от Etherscan, Vb 2, свързан с Виталик Бутерин, е прехвърлил 278 ETH в три отделни транзакции, като един забележителен трансфер е в размер на 200 ETH, последван от по-малки трансфери от 68 ETH и 10 ETH.

Въпреки че паричната стойност на тези транзакции не достига милион, честотата на трансферите на ETH от портфейла на Виталик Бутерин към борсите породи опасения сред търговците. Неотдавна Бутерин прехвърли 300 ETH, равняващи се на приблизително $493,000, на крипто борсата Kraken.

Освен това Lookonchain съобщи за значителен депозит от 30,000 ETH, на стойност близо $50 милиона, към крипто борсите Binance, OKX и KuCoin.

Успоредно с това участник от ICO-то на ETH продаде 6,000 ETH, оценени на близо $10 милиона, на Kraken. Тази транзакция се осъществи на фона на твърденията за корупция, свързани с работата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) с първоначалното предлагане на монети (ICO) на Етериум, което породи допълнителни въпроси.

Исторически погледнато, движението на ETH от Виталик Бутерин и Фондация Етериум е свързано със спад на пазарната цена на ETH. Въпреки че мотивът зад неотдавнашното прехвърляне остава неразкрит, има спекулации за потенциална значителна продажба от страна на Бутерин.

В края на август Виталик Бутерин инициира прехвърляне на 3,000 ETH, оценени на близо $5 милиона, от адреса “vitalik.eth” към адреса на портфейла Vb 2. Този трансфер последва по-ранното движение на Бутерин на 600 ETH, на стойност почти един милион долара, към крипто борсата Coinbase.

Към момента на писане на статията ETH се търгува на цена около $1,590 като показва спад от 2.5% през последните 7 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ криптовалутите за следващият алткойн сезон според ChatGPT

Според мнозина предстои рязък скок на пазара на криптовалути, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни други криптовалути отбелязват нови ценови върхове наред с повишените долни нива.

декември 4, 2023 7:00 2 мин. четене

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.