НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете купуват – 90% от притежателите на BTC са на печалба

09.02.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете купуват – 90% от притежателите на BTC са на печалба

Неотдавнашният скок на стойността на Биткойн може да се дължи на увеличаването на броя на големите портфейли, съдържащи над 1,000 BTC.

Изглежда, че периодът на стабилизация на Биткойн е към своя край, като стойността му проби до $45,000 и потенциално се стреми към по-нататъшно изтласкване към $50,000. Показателите от веригата показват сила, като солидна подкрепа се наблюдава на ниво $43,080.

PlanB, известен със Stock-to-Flow модела сиза Биткойн, наскоро сподели графика, която показва, че 90% от всички BTC в момента са в печеливша позиция, отбелязвайки най-високия процент от пика на Биткойн в средата на ноември 2021 г.

Във видеоклип в YouTube, PlanB предложи подробен анализ на графиката, като подчерта, че понастоящем 90% от добитите BTC са печеливши, представени с оранжеви точки. PlanB спомена, че червените точки ще показват 100% рентабилност, следвайки оранжевите.

Анализаторът отбеляза също, че е малко вероятно рентабилността да спадне до 60% (както е посочено с жълти точки), докато не се достигне “червеното” ниво на рентабилност. Понастоящем само тези, които са закупили Биткойн при пика му през 2021 г., изпитват загуби, докато останалите притежатели на BTC са в печеливши позиции.

В рамките на по-широката тенденция за възстановяване на пазара на криптовалути, стойността на Биткойн се повиши с над 4% през последните 24 часа, надминавайки $45,000 за първи път след одобрението на спот ETF миналия месец.

Данните на доставчика на анализи Santiment сочат, че този скок се дължи отчасти на увеличените притежания в портфейли с над 1,000 BTC. Тези големи портфейли сега притежават най-високата сума от над 14 месеца насам, което показва подновено доверие сред големите притежатели на Биткойн.

Положителният импулс на фондовите пазари в САЩ също допринесе за нарастване на търсенето на по-рискови активи като криптовалутите, като се наблюдават рекордни стойности на S&P 500 и други индекси.

Като се има предвид историческата корелация между криптовалутите и S&P 500, има очаквания, че Биткойн, Етериум и други дигитални активи ще последват примера им. Анализаторите също така предвиждат рали преди халвинг събитието на Биткойн. Междувременно миньорите на BTC продължават да продават, предполагаемо за да наберат капитал за разширяване на операциите си по добив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.