Home

Aptos ще задмине Solana до три години според Артър Хейс

18.06.2024 6:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Aptos ще задмине Solana до три години според Артър Хейс

Артър Хейс от BitMEX наскоро прогнозира, че Aptos (APT), блокчейн мрежа от първи слой, ще изпревари Solana (SOL) до 2-3 години.

В интервю за Раул Пoл, Хейс изрази мнение, че този ход ще направи Aptos втория по големина протокол oт първи слой след Етериум.

Доминиращата позиция на ETH непрекъснато се оспорва от нови и иновативни претенденти. Solana се появи през март 2020 г., за да се справи с проблеми като мащабируемост, скорост и висока цена, с които се сблъскваше Етериум. По този начин появата на SOL осигури така необходимите алтернативи в момент, в който ETH се бореше с проблемите на претоварването, произтичащи от наплива на DeFi дейности.

Въпреки този бавен напредък Solana в крайна сметка придоби авторитет като протокол. Той имаше забележителен скок в популярността след пускането на BONK, което се случи през декември 2022 г. и отбеляза първото сериозно движение на меме токен извън Етериум. Тъй като имаше по-ниски такси за емитиране в сравнение с ETH например, към тази платформа се насочиха и други меме моенти, както и иновативни DeFi платформи. Въпреки това Solana започна да изпитва своите проблеми със претоварването, точно както това, през което премина Етериум преди време.

Aptos е разработен с помощта на Move – нов език за програмиране на смарт договори, реализиран самостоятелно от инженерите на Meta Platforms Inc. като скоростен език, базиран на Rust.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 причини, поради които XRP може да се насочва към нов исторически връх

Цената на XRP може потенциално да се повиши, отбелязвайки значителен скок, задвижвана от три бичи индикатора, наблюдавани на месечната графика.

24.07.2024 18:00 2мин. четене

Биткойн Кеш: Подценен, но трейдърите остават скептични

Напоследък стойността на Биткойн Кеш (BCH) постоянно намалява, като към момента на писане на статията се търгува за $372 – спад от 2% за последните 24 часа.

24.07.2024 17:00 1мин. четене

Worldcoin стартира програма за отключване на токени

Worldcoin (WLD) започне значително отключване на токени на 24 юли в рамките на което постепенно ще бъдат отключени 2.38 милиарда WLD на стойност приблизително $5.54 милиарда през следващите четири години.

24.07.2024 15:30 1мин. четене

Финансовият гигант Franklin Templeton разглежда Solana за бъдещи ETF-и

Franklin Templeton, пионер в създаването на спот Биткойн ETF в САЩ, изрази ентусиазъм относно потенциала на други криптовалути, като Solana, да предоставят нови ETF предложения.

24.07.2024 15:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.