НАЧАЛО Регулации

Администрацията на Байдън използва пазарния хаос, за да се насочи към крипто

март 17, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Администрацията на Байдън използва пазарния хаос, за да се насочи към крипто

В неотдавнашно интервю за Fox Business американският законодател Том Емър обвини администрацията на президента Байдън, че използва пазарния хаос, за да унищожи криптовалутната индустрия.

Емър, известен поддръжник на криптовалутите също така изпрати писмо до председателя на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC), Грюнберг, в което поиска допълнителна информация за действията на регулатора срещу банките, подкрепящи крипто.

Според Емър ръководителят на отдела за финансови услуги на Ню Йорк е признал, че решението за затваряне на Signature Bank няма нищо общо с криптовалутите.

Той се позова и на коментарите на бившия американски законодател Барни Франк по въпроса. Франк, член на управителния съвет на Signature Bank предположи, че регулаторите може да са поели контрола над банката заради интереса ѝ към крипто индустрията. Нюйоркските регулатори обаче отрекоха това твърдение, заявявайки, че от няколко години отговарят за улесняването на добре регулираните крипто дейности.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Активът проби $26,000 – какво да следим?


Емър също така изтъкна доклад на Reuters, в който се предполага, че всеки купувач на Signature Bank трябва да се откаже от крипто бизнеса ѝ. FDIC обаче съобщи, че отрича този доклад, заявявайки, че на банките не се забранява, нито биват обезкуражава да предоставят услугите си на който и да е сектор.

Освен това Емър посочи, че системата за незабавни плащания FedNow на Федералния резерв изглежда се конкурира с частни субекти. FedNow ще заработи през юли, като ще позволи на банките да обработват плащания 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и в рамките на секунди.

Вицепрезидентът по проучванията в Биткойн добивната компания Riot Platform, Пиер Рошар се съгласи с мнението на Емър, заявявайки, че Фед сякаш злоупотребява с регулаторните механизми, за да участва в антиконкурентно монополно поведение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Идва рецесия: Купувайте злато, сребро и Биткойн – Майкъл Новограц


Прокрипто позицията на Емър не е единствена в Конгреса. Няколко законодатели наскоро внесоха законопроекти в подкрепа на криптовалутната индустрия, включително предложения Закон за криптовалутите от 2020 г., който ще изясни ролята на федералните агенции в регулирането на криптовалутите.

Въпреки това крипто сектора продължава да се сблъсква с предизвикателства от страна на регулаторните органи и традиционните финансови институции, които са загрижени за потенциалното му въздействие върху икономиката и финансовата стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене