НАЧАЛО Биткойн

Ралито на Биткойн може да е краткотрайно: Експерт прогнозира значителен спад

31.03.2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ралито на Биткойн може да е краткотрайно: Експерт прогнозира значителен спад

Според Гарет Солоуей, главен пазарен стратег на InTheMoneyStocks.com, се предвижда Биткойн (BTC) да претърпи спад в стойността си до под $13,000 преди ново рали, въпреки че е спечелил над 70% през тази година и в момента се търгува на нива от около $28,400.

Тази прогноза идва на фона на неотдавнашните банкови фалити в САЩ на Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, Signature Bank и придобиването на Credit Suisse от UBS.

Солоуей предполага, че инвеститорите изтеглят средствата си от банките и инвестират в Биткойн, което допринася за неотдавнашното му рали, но със стабилизирането на финансовата система, цената на Биткойн ще спадне, като през 2023 г. може да достигне едва $9,000.

Солоуей също така подчерта, че в миналото цената на Биткойн се е движила в синхрон с фондовия пазар в периоди на икономическа рецесия.

Въпреки това той изрази положителна дългосрочна перспектива за потенциала на Биткойн за растеж, въпреки настоящия си краткосрочен песимизъм. Солоуей вярва, че Биткойн в крайна сметка ще се възстанови и ще продължи по траекторията си на растеж.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очертава се масивна банкова криза, твърди Нуриел Рубини


Стратегът правилно прогнозира дъното на Биткойн през 2021 г. и има две десетилетия професионален опит в търговията, което го прави уважаван глас в индустрията.

Той предполага, че продължаващата банкова криза и потенциалната разпродажба на фондовия пазар ще доведат до първоначален спад на стойността на Биткойн, но в крайна сметка тя ще се възстанови и ще продължи траекторията си на растеж в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Пенсионните фондове в САЩ започват да се насочват към инвестиции в Биткойн ETF

Fidelity, значим играч в сферата на финансовите услуги, съобщи, че пенсионните фондове започват да проучват възможностите за Биткойн инвестиции, особено след одобрението на борсово търгуваните BTC фондове по-рано тази година.

04.05.2024 22:30 1 мин. четене

Достигна ли Биткойн своя връх? Том Лий от Fundstrat с коментар по темата

Съоснователят на Fundstrat Том Лий е на мнение, че цената на Биткойн все още не е достигнала своя връх.

04.05.2024 17:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.